logo

OKULLAR E-ATIK TOPLAMADA YARIŞACAKLAR

OKULLAR E-ATIK TOPLAMADA YARIŞACAKLAR

Ataşehir Belediyesi, çağdaş, yaşanabilir, sağlıklı ve temiz bir Ataşehir yaratma hedefiyle atıkların toplanması ve geri dönüşümünü teşvik için “E-Atık Toplama Yarışması” başlattı.

Çağdaş, yaşanabilir, sağlıklı ve temiz bir Ataşehir yaratma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, atıkların toplanması ve geri dönüşümünü teşvik etmek için “E-Atık Toplama Yarışması” başlattı.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün hazırladığı E-Atık Toplama Yarışması’nda ilk ve ortaokul öğrencileri yarışacak. Yarışmada en çok atık toplayan ilk üç ilk ve ortaokula armağanlar verilecek. Birinci, masalı satranç takımı; ikinci masa tenisi takımı ve üçüncü de spor paketi ile ödüllendirilecek.

Elektrikli ve elektronik atık eşya (e-atık) şunlardan oluşuyor: Kullanım ömrü dolmuş büyük ev eşyası, küçük ev aletleri, bilişim-telekomünikasyon-tüketici-aydınlatma-eğlence ve spor ekipmanı, oyuncaklar, tıbbi cihazlar, izleme ve kontrol aletleri ile otomatlar.

Yarışma kapsamında toplanan elektronik atıklar, Ataşehir Belediyesi’nin toplama sistemine verilecek, görevlilerce ayrı ayrı tartılarak kayıt altına alınacak. E-atıklar 18 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 17.00’a kadar teslim edilebilecek. Toplanan atıklar içerisinde; ampul, floresan, kartuş ve toner gibi maddeler ile elektronik atık sınıfına girmeyen malzemeler değerlendirmeye alınmayacak. Dereceye giren ilk ve ortaokullar Ataşehir Belediyesi’nin belirleyeceği kurul tarafından seçilecek.

Yarışma takvimi ve değerlendirme kriterleri ile katılım formuna internet üzerinden http://www.atasehir.bel.tr/e-atikyarisma adresinden ulaşmak mümkün.

Yarışmanın ayrıntıları Ataşehir Belediyesi’nin 0216 5705000 numaralı telefonunun Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne ait 1571 ve 1568 dahili hatlarından alınabilir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ