logo

OKULLARIN GÜVENLİĞİ, ÖĞRETMEN MAAŞI ARTSIN!

OKULLARIN GÜVENLİĞİ, ÖĞRETMEN MAAŞI ARTSIN!

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kapsamında Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan 1. Sınıf öğrencisi Kerim Tuna okullarda güvenliğin artırılmasın istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

23 Nisan kutlamaları kapsamında sembolik olarak Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu Ertuğrul Bilican’dan devralan Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu 1/F öğrencisi Kerim Tuna’nın ilk talimatı “eğitim kurumlarının güvenliğinin artırılması” oldu.

Öncelikli talimatını güvenlik konusunda veren Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu 1/F öğrencisi Kerim Tuna sınıf ve okul kapılarının otomatik olması yönündeki talimatı ve öğretmenlerin maşlarında iyileştirme isteği dile getirdi. Kerim Tuna, koltukta kaldığı süre içerisinde İçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, konuklar ve basın mensuplarının ilgi odağı oldu.

Eğitimcilerin maaşlarının arttırılması yönündeki talebini dile getiren Kerim Tuna, Ertuğrul Bilican’dan bu yöndeki talebin Bakanlığa iletilmesini istedi. Kerim Tuna, eğitim alanındaki talimatlarına son olarak okul alanında daha çok oyun alanı, park ve yeşil alan oluşturulmasını ekledi.

El yazısı ile ilgili yapılan son düzenleme ile ilgili görüşünü de aktaran Kerim Tuna, bu yönde alınan kararı olumlu bulduğunu, kaldırılması kararına katıldığını söyledi.

Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu 1/F öğrencisi Kerim Tuna talimatlarını dikkatle not alan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu, kendi yetkilerinde olan konularla ilgili çalışma yapacaklarını yetkileri dışındaki konuyu ise Bakanlığa ileteceklerini söyledi.

Ataşehir’deki eğitim kurumlarının bir çoğunda kapı olarının güvenli hale getirilmesi yönünde tedbirler alındığını kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, kapıların sabitlendiğini, bazı kapıların sadece öğretmenlerin açabileceği hale getirildiğini belirtti.

Bilican, güvenlik denilince özelikle ilkokullarda kapıların akla geldiğinin altını çizerek, görevi devraldığında Kerim Tuna tarafından verilen  talimatların gereğini yapacaklarını yapacağını kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ