logo

İlgezdi, ‘Ölümlerin Yüzde 41’i Kontrolsüz Açılmadan Sonra Oldu’

İlgezdi, ‘Ölümlerin Yüzde 41’i Kontrolsüz Açılmadan Sonra Oldu’

Covid-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 41’inin kontrolsüz açılmanın ilan edildiği 1 Mart 2021’den sonra gerçekleştiğini kaydeden CHP’li İlgezdi, 1 Mart’tan sonra ölümlerde artışa dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Covid-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 41’inin kontrolsüz açılmanın ilan edildiği 1 Mart 2021’den sonra gerçekleştiğini kaydederek, “Hiçbir bilimsel tarafı olmadan ilan edilen kontrolsüz açılmanın sonucu daha çok insanımızı kaybettik” dedi.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin hazırlayarak MYK sunduğu Haftalık Sağlık Bülteni, covid-19 kaynaklı ölümlerin 1 Mart’tan sonra ciddi şekilde artış yaşandığını ortaya koydu. 

CHP’li Akkuş İlgezdi, pandeminin ilk gününden bugüne ölü sayısının 49 bine dayandığını belirterek, “Bu ölümlerin yüzde 41’ikontrolsüz açılımın ilan edildiği 1 Mart 2021 tarihinden sonra gerçekleşti. 1 Mart 2021’den bugüne 20 binin üzerinde yurttaşımız yaşamını yitirdi” dedi.

Ölümler 4.7 kat arttı

Eğer kontrolsüz bir açılım yapılmasaydı, bu ölümlerin büyük kısmının önlenebileceğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Geçtiğimiz yıl 1 – 12 Hazirantarihlerinde hayatını kaybeden toplam kişi sayısı 238’di. Bu yıl 1 -12 Haziran tarihleri arasında hayatını kaybeden kişi sayısı 1.141 olarak kayıtlara geçti. Görüldüğü üzere Türkiye’de kayıt alınan ölüm sayısı bu yıl geçen yıla göre neredeyse tam 4,7 kat artmış vaziyette” açıklamasında bulundu.

Aşı çağrısı: Tedirgin olma aşı ol!

CHP’li Akkuş İlgezdi, Pandemiye karşı en etkili aracın aşı olduğunu vurgulayarak, “Aşı candır, aşı hayattır. Pandemiyi kontrol altına alıp yenmenin tek yolu hızlı ve etkili aşılamadır.  Bugün elimizde aşımız var. Ne yazık ki 1 Mart’ta yoktu ve sonuçlarını hep birlikte gördük. Şimdi yurttaş olarak bize düşen görev; kendimizi, sevdiklerimizi ve ülkemizi korumak için aşı olmalıyız. Şuan ülkemizde aşı stoğumuz var. Aşılama oranları yüksek gidiyor. Aşı sırası gelen tüm yurttaşlarımızı aşı olamaya davet ediyoruz. Türk Tabipleri Birliğinin Tedirgin olma aşı ol kampanyasına destek olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Hiçbir bilimsel temeli olmayan aşı karşıtlığı ile mücadele edilmesinin önemine dikkat çeken Gamze Akkuş İlgezdi, ” Pandeminin bitişi toplumun aşılanması ile olacaktır” diye konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ