logo

ONURSAL ADIGÜZEL, ‘BAKAN’A SORDUĞU ÖĞRETMENLERLE

ONURSAL ADIGÜZEL, ‘BAKAN’A SORDUĞU ÖĞRETMENLERLE

chp-onursal-ogretmen-Proje okulu Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’ndeki görevlerinden alınarak il emrine çekilen öğretmenleri Meclis gündemine taşıyan Onursal Adıgüzel, öğretmenlerle görüştü.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, proje okulu kapsamında bulunan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’ndeki görevlerinden alınarak il emrine çekilen öğretmenleri Meclis gündemine taşıdı.

Adıgüzel, proje okulu kapsamında bulunan İstanbul’daki Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’ndeki görevlerinden alınan öğretmenlere ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılması talebiyle soru önergesi vererek, öğretmenlerle görüştü.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Adıgüzel İstanbul Üsküdar’daki Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nde görev yapan 26 öğretmenin il emrine çekildikleri yönünde medyaya yansıyan haberlere atıfta bulunarak; ” İstanbul genelinde proje okulu kapsamında değerlendirilen okullardan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nde görev yapan 26 öğretmenin kendi istemleri ve bilgileri haricinde il emrine çekildikleri doğru mudur?” diye sordu.

Öğretmenlerin kendi istemleri ve bilgileri dışında il emrine çekilmelerin gerçekleştirildiği yönündeki iddialara dikkat çeken Adıgüzel, “öğretmenlere herhangi bir bilgilendirme yapılmadan bu işlemin yapılmasının gerekçeleri nelerdir?” dedi.

Adıgüzel Ayrıca Önergede Şu Sorulara Yanıt İstedi:

-İl emrine çekilmeler sonucunda öğretmenlerin yaşadıkları mağduriyetleri gidermek konusunda herhangi bir çalışma yapıldı mı?

-Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nde görev yapan 26 öğretmenin il emrine çekilmelerinin ardından, bu okula yeni öğretmen atamaların yapıldığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise bu atamalar hangi somut kriterlere göre yapılmıştır?

-Proje okullarına atanacak öğretmenlerin seçiminde hangi kriterler göz önünde bulundurulmaktadır?

chp-onursal-ogretmen

ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan Adıgüzel, görev yerleri değiştirilen öğretmenlerle bir araya gelip yapılan işlemle ilgili olarak bilgi alarak, öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Haklarında atama yapılması için makul bir neden olmadığını belirten öğretmenler, “Bizim herhangi bir atama isteğimiz, talebimiz olmamıştır. Hakkımızda atama yapılması için makul ve geçerli bir neden yoktur. Hakkımızda herhangi bir soruşturma işlemi, olumsuz bir müfettiş ya da okul yönetimi tarafından yapılmış olumsuz bir değerlendirme raporu yoktur” diyerek yapılan atama işlemine tepkilerini dile getirdiler.

Proje kapsamında değerlendirilen okullara atamaların direkt Milli Eğitim Bakanı tarafından yapıldığına dikkat çeken öğretmenler, “Tespit edilen başarılı liseler Bakan Avcı’ya bağlanarak bu liselere dair alınacak kararlar Bakan Avcı’nın iki dudağı arasındadır. Türkiye’de yetişmiş çok sayıda doktor, mühendis, aydın, sanatçı, gazeteci kimliklerine sahip nitelikli insanların çıktığı bu liselerde başta öğretmen ve yönetici atamaları sağlanarak Türkiye’nin geleceğinde söz sahibinin kim olduğunu gösterme isteği vardır” dedi.

“Eğitim emekçileri olarak gelecek nesiller için kaygılıyız” diyen öğretmenler yasal yollara başvurarak mücadele edeceklerini belirtirken Adıgüzel, öğretmenlere konunun takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ