logo

Organ Nakli Bekleyen Hastalarımıza Umut Olmalıyız

Organ Nakli Bekleyen Hastalarımıza Umut Olmalıyız

Her yıl 3-9 Kasım arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası etkinlikleri ile organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalar için umut ışığı olurken farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar imzasıyla  3-9 Kasım arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası etkinlikleri  kapsamında yaptığı açıklamada, organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısını her geçen gün artış gösterdiğine, buna karşılık organ bağışının çok düşük kaldığına dikkat çekerek; “Tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedirler.  Yalnızca 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında değil, tüm zamanlarda çeşitli etkinlikler ve eğitim programları ile farkındalık yaratılarak, bu konuda halkımızı bilinçlendirmeyi ve ihtiyaç sahibi hastalarımıza umut olmayı amaçlamaktayız.” Dedi.       

Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar, “Toprak Olmasın Can Olsun” açıklamasında; organ yetmezliği yaşayan yurttaşlarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılmasının Sağlık Bakanlığı’ nın ana hedefleri arasında yer aldığının altını çizdi.

Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğünün, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar imzasıyla  3-9 Kasım arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası etkinlikleri  kapsamında yaptığı açıklama:                                          

TOPRAK OLMASIN CAN OLSUN…

Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermekte, ancak organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyrettiğinden buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedirler. Bu durum işgücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır bir yük oluşturabilmektedir.

Bu nedenle, organ yetmezliği yaşayan yurttaşlarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması Sağlık Bakanlığı’ nın ana hedefleri arasındadır.

Her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasının en etkin ve en verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olabileceği gibi aynı zamanda organ bağışı hususunda, vatandaşlarımızın ve sağlık personelinin farkındalığının arttırılacak olması da organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması yönünde olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Bu bağlamda, yalnızca 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında değil, tüm zamanlarda çeşitli etkinlikler ve eğitim programları ile farkındalık yaratılarak, bu konuda halkımızı bilinçlendirmeyi ve ihtiyaç sahibi hastalarımıza umut olmayı amaçlamaktayız.

                 “TOPRAK OLMASIN CAN OLSUN”

                               Dr. Fatih KIRKLAR                                                                                

                                    Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü                                                                                

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ