logo

Orhan Kemal’e Saygısızlık: Müze Tabelası Kalktı

Orhan Kemal’e Saygısızlık: Müze Tabelası Kalktı

Orhan Kemal Müzesi’nin bulunduğu yön levhasının kaldırılarak, İBB Cihangir Cihannüması Kafeteryası tabelası ile yer değiştirilmesine müze yönetiminden tepki geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Uluslararası üne sahip olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın envanterinde bulunan Orhan Kemal Müzesi’nin yön levhasının kaldırılmasının müzeye gelen yerli ve yabancı konuklar tarafından tepki gördüğünün altının çizildiği açıklamada İ.B.Belediyesi’nin kültüre ve sanata bakışının anlaşılmış olduğu vurgulandı.

Orhan Kemal Müzesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Orhan Kemal Müzesi’nin bulunduğu yön levhası İBB Cihangir Cihannüması Kafeteryası tabelası ile yer değiştirildi.

Cihangir-Tophane, Boğazkesen Caddesi ile Defterdar Yokuşu’nun kesiştiği yerde bulunan yön levhalarından İBB tarafından Orhan Kemal Müzesi tabelası sökülüp yerine İBB Cihangir Cihannüması Sosyal Tesisleri tabelası konmuştur. Uluslararası üne sahip olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın envanterinde bulunan müzenin yön levhasının kaldırılması müzeye gelen yerli ve yabancı konuklar tarafından protesto edilmiştir.

Arkeolojik alanda yapılan tesis, semt sakinleri ve Cihangir Güzelleştirme Derneği tarafından mahkemeye verilmiş ve inşaat sırasında elektrik kabloları kopartılmış ve duvar çökmüştür. Çeşitli olumsuzluklar yaşanan inşaat bitirilmiş ve içinde kafetarya olan sosyal tesis faaliyete geçirilmiştir. Kolay bulunmasının sağlanması için çeşitli yerlere gereğinden fazla tabela konulmuştur. Bu da yetmemiş Orhan Kemal Müzesi’nin tabelası kaldırılarak, İBB kafeteryasının tabelası konulmuştur.

İ.B.Belediyesi’nin kültüre ve sanata bakışının ne olduğu bu son hareketten sonra daha iyi anlaşılmıştır. Türkiye’nin yüz akı edebiyatçısı Orhan Kemal’e ve Müzesine yapılan bu haksız uygulamayı ve saygısızlığı kınıyoruz. Sökülen tabelanın yerine acilen konulmasını talep ediyoruz.

Saygılarımızla,

Orhan Kemal Müzesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ