logo

Orman Okulu Eğitim Modeli Artık Türkiye’de!

Orman Okulu Eğitim Modeli Artık Türkiye’de!

Özellikle Almanya, İngiltere, Finlandiya ve İskandinav ülkelerinde sayıları 6000’i aşkın olan ForestSchool ”Orman Okulları” artık İstanbul’un ormanlarla kaplı ilçesi Şile’de.

İstanbul’un 57 köyü ve %80 ormanlarla kaplı ilçesi Şile’de yer alan Orman Okulu, MEB müfredatını doğanın eşsiz imkanlarıyla birleştirerek bu eğitim modeline öncülük ediyor. Bu okulda öğrenciler örgün eğitim alırken aynı zamanda doğayla iç içe bir ortamda sanat, spor, perma kültür, ekoloji,İngilizce, doğal tarım aktivitelerini de kapsayan ekolojik ve köy tabanlı projeler üretiyor.

Orman Okulu yemekhanesinde yenilen ekmeği kendisi yapan, 300 tavuklu bir kümese sahip, tükettiği ürünün %15’ini kendi serasında üreten bir okul olmakla beraber, yılın 365 günü dışarıda eğitim verem bir kurum. Yağmur ya da çamurun öğrenciyi okulun içine hapsetmediği, aksine birşans ve deneyim fırsatı olarak görüldüğü bu okul permakültür felsefesini çocuklara küçük yaşta kazandırmanın önemine inanıyor.

Veliler, öğrenciler ve okul tarafından tek kullanımlık plastik ya da kağıt ambalaj tüketim ürünlerininen az seviyede kullanılması için çaba sarf eden Orman Okulu; anaokulu, ilkokul,ortaokul seviyelerinde eğitim vermekte. Anaokulu ve ilkokul öğrencileri haftanın bir tam gününüormanda etkinlik yaparak ve atölyelere katılarak geçirirken, ortaokul öğrencileri yılda 4 kamp ile yaşam becerileri eğitimi almakta.

Okul aynı zamanda kurulduğu bölgede bulunan 57 köye ve köylüye destek sağlamak adına Doğal Pazar Projesini hayata geçirerek yardımlaşma/dayanışma ruhunu öğrenciye benimsetme yolunda önemli bir adım atmış oluyor.

Bu yeni Eğitim Modelini tanıtmak için ise 27 Temmuz Cumartesi Günü saat 13:00’da bir Etkinlik Programı düzenlenecek. Program; çamur atölyesi, odun kesme, survivor parkuru, taş boyama, kamp kurma, diş macunu yapımı ve tohum ekimi gibi çeşitli atölyelerle devam edecek.

Tüm basın mensuplarımızı bu okulun tanıtım gününde aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Program dahilindeki atölyeler:

-Çamur Atölyesi

-Odun Kesim Atölyesi

-Survivor Parkuru

-Tohum Ekimi

-Taş boyama Atölyesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ