logo

Orta Dernekleri Birliği Kongresinde Bayrak Değişimi: İsmail Altun Görevde

Orta Dernekleri Birliği Kongresinde Bayrak Değişimi: İsmail Altun Görevde

Çankırı’nın Orta İlçesi derneklerini bünyesinde buluşturan İstanbul Orta Dernekleri Birliği Olağan Genel Kurulu Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kurucu Başkan Mehmet Güneş başkanlığında önemli başarılara imza atan İstanbul Orta Dernekleri Birliği Olağan Genel Kurulu yapıldı. Bayrak değişimi ile sonuçlanan genel kuruldaki seçimde tek liste ile göreve gelen İsmail Altun ve yönetimi bayrağı Başkan Mehmet Güneş’ten devraldı.

Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tek liste ile gidilen seçimli genel kurulda İsmail Altun başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerin oluruyla yeni dönem için yetki aldı.

Orta Dernekler Birliği kongresi Yeni başkan Ismail Altun Teşekkür konuşması.

Gepostet von Recep Kenan am Sonntag, 19. Januar 2020

BURS SAYIMIZI 500’E ÇIKARACAĞIZ

İstanbul Orta Dernekleri Birliği Olağan Genel Kurulu yapılan seçimle bayrağı devralan İsmail Altun, Genel Kurula katılan TBMM Gurup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’na teşekkür ederek, “Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Rabbim birliğimiz daim kılsın. Bizlere iyi hizmetler yapmayı nasip etsin. Bütün köylerden destek verenlere teşekkür ediyorum. Başkan olmak kolay değil. Mehmet Güneş Başkanımızın devrettiği bayrağı yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber daha ilerilere götüreceğimizden şüpheniz olmasın. Şu anda 250 olan burs sayımızı Vakfımızla birlikte 500’e çıkaracağız. En kısa zamanda yönetim kurulu arkadaşlarımızla çalıştay yapacağız.” Dedi.

Verilen teklifle Zekeriya Açıkgöz başkanlığındaki Divan Heyeti Müsellim Koca ve Ömer Durmuş’tan oluşması oylanarak kabul edildi.

Divan heyetinin oluşumu ile birlikte heyet kendisini tanıtarak gündeme geçilmeden başkan Zekeriya Açıkgöz bir konuşma ile hazirunu selamlayarak Olağan Genel Kurul’un hayırlı olması dileğinde bulundu. Açıkgöz, rahmetli olan Ortalı STK ve siyaset insanları Selamı Kaplan ve Abdurrahman Er’e rahmet diledi.

Gündemin açılışı ile birlikte İstanbul Orta Dernekleri Birliği Başkanı Mehmet Güneş, köyünün derneğinde başlayan STK görevlerine ÇANDEF başkan yardımcılığına kadar görev aldığının altını çizerek; “2010 yılında Orta Dernekleri Birliğini kurduk. Köylerimizi bir araya getirmek suretiyle bir birimiz tanıyarak, memleketimiz ve ilçemiz adına hizmetler yaptık. Bu bir bayrak değişimi… Kurucusu olduğum 10 yıldır başkanı olduğum derneğin başkanlığını İsmail arkadaşıma devretmek suretiyle, görevi bırakacağım. Ama bu derneğin her zaman yanındayım.” Diyerek görevine veda etti.

Orta Dernekler Birliği kongresi

Gepostet von Recep Kenan am Sonntag, 19. Januar 2020

Çankırılı üniversite öğrencilerine burs vererek geleceğe hazırlamayı amaçladıklarını kaydeden Çankırı Vakfı Genel Başkan Vekili Bilal Abanik’in selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, “İstanbul Orta Dernekleri Birliği Başkanı Mehmet Güneş’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Orta ilçemiz bizim için kıymetli. Başarılı iş insanları, siyasetçileriyle kıymet veriyoruz. Yeni dönemde de İsmail Altun başkanımızla birlikte Orta ilçemizin uyanışına ve şahlanışına şahit olacağız. Oradan aldığımız güçle de Çankırı dernekleri Federasyonu güçlenecek. Çankırı’ya, Çankırılıya güç verecek.” Diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı vekaleten Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Erol, Gaziosmanpaşalı olduğunun altını çizdiği TBMM Gurup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’na “Hoş Geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, “Önceden Anadolu’dan gelen insanlarımız STK’larımıza sığınıyorlardı.  Bu günde Anadolu’dan gelen insanlarımıza kucak açıyor. Kıymetli başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak farklı kültürleri tanıştırmak ve kaynaştırma üzere etkinlikler düzenliyoruz. Yeni gelecek başkanımıza da biz belediyemiz olarak, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda Çankırı’mızı tanıtan güzel bir organizasyonu birlite yapmayı temenni ediyorum.” Diye konuştu.

Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, genel kurula katılan Ortalılara yaptığı açıklamalarda Orta Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi vererek; “Orta ilçemizin geleceğine yön verecek Orta Organize Sanayi Bölgesi startını burada vermiştik. Verilen destekleri yarıda bırakmayacağız. İlçemizde şu an 4 yatırımcı kuruluş var. Benim ricam, istihdam sorunu oluşacak. Hep birlikte geriye göçün dönmesi için mücadele vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

81 ilin temsil edildiği Yedirenk Tek Yürek Platformu Genel Başkanı Ömer Erdoğan da yaptığı kısa konuşama ile katılıcıları selamladı.

Ak Parti Gazosmanpaşa İlçe Başkanı Serkan Acar, yaptığı selamlama konuşmasında katılımcıları selamlayarak, yapılacak genel kurulun ve seçimin hayırlara vesile olması dileğini dile getirdi.

Uzun süre görev yaptığı Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin salonunda olduğunu hatırlatan TBMM Gurup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Kurşunlu Taşkaracalarlıyız. Gaziosmanpaşa’da doğduk, büyüdük. Burada okuduk. Burada çalıştık. İkisinin birleştiği anlamlı bir gün yaşıyoruz. Çankırılı bürokratlar olarak farklı platformlarda beraber olduk. Bazı hizmetlere vesile olmaya çalıştık. Orta Çankırı’mızın temel direğidir. Din ve devlet, vatan ve millet denilince öncü rol oynamıştır. Çanıkırı deyince Türkiye’nin kilit taşı akla gelmesi lazım. 1071 Malazgirt’ten sonra 1074’te Emir Karatekin tarafından fethedilen Çankırı’ya düşman girmemiştir.” Diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda geçekleştirilen İstanbul Orta Dernekleri Birliği Olağan Genel Kurulu’na TBMM Gurup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı vekaleten Belediye Başkan  Yardımcısı Zekeriya Erol ile birlikte; Ak Parti Gazosmanpaşa İlçe Başkanı Serkan Acar, Sancaktepe Ak Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırı Vakfı Genel Başkan Vekili Bilal Abanik, Yedirenk Tek Yürek Platformu Genel Başkanı Ömer Erdoğan, Bitlis ve Diyarbakır federasyon başkanları, Sultangazi Dernekleri Federasyonu Başkanı Mevlüt Kandemir, Çankırı Vakfı Onursal Başkanı Eşref Harmandar, ÇANDEF Onursal Başkanları İsmail Suaydın ve Arif Öztürk, ÇANDEF 2. Bölge Başkanı Osman Akkaya, Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, Atkaracalar Dernekler Birliği Başkanı Kadir Kandırmaz, Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal, İstanbul Çankırı Kadınlar Derneği Başkanı Halise Akıcı, Gaziosmanpaşa Çankırılılar Derneği Başkanı Erdal Erçıkın, Esenler Çankırılılar Derneği Başkanı Osman Kelber, Sultangazi Çankırılar Derneği Başkanı Recep Erdoğdu, Tüm Ataşehir Çankırılılar Dernek Başkanı Ramazan Çavuş, Orta Belediye Meclis Üyesi Cengiz Erçıkın, Pensik Belediye Meclis Üyesi Öznur Canayakın, Sultangazi Meclis Üyesi Hamdullah Altıntop’un aralarında olduğu belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Ömer Bezci’nin aralarında olduğu Vakıf ve Federasyon yöneticilerinin aralarında olduğu Çankırı ve Orta birlik, dernek ve STK temsilcileri, davetliler ve Ortalılar katıldı.

Orta Dernekler Birliği Asil Yönetim Kurulu:

Yönetim Kurulu Başkanı: İsmail Altun

  1. Ömer Durmuş
  2. Hüseyin Koca
  3. Müsellim Koca
  4. Bayram Karataş
  5. Sabri Çakır
  6. Kuddusi Karagöz
  7. Süleyman Alegöz
  8. Yusuf Çelik
  9. Ersin Karataş
  10. Ramazan Çavuş
  11. Ali Küçük
  12. Selahattin Erbaşı
  13. Recep Erdoğdu
  14. Ramazan Yıldız
  15. Ahmet Kaplankaya
  16. İsmail Oyanık
  17. Seyit Ilgaz
  18. Can Anbarkaya
  19. İbrahim Çayır
  20. Ramazan Çavuş

Orta Dernekler Birliği Asil Denetimi Kurulu:

  1. Mustafa Baysal
  2. Mustafa Bilgin

Orta Dernekler Birliği Yönetimi ve Denetim Kurulu Asil ve Yedek:

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ