logo

‘OSMANLI RUHU’ AK KADINLARLA ATAŞEHİR’DE

‘OSMANLI RUHU’ AK KADINLARLA ATAŞEHİR’DE

Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Osmanlı Haftası kapsamında “Osmanlı Ruhu Ataşehir’de” adıyla Abdülhamit’in 99’uncu ölüm yıldönümünde anıldığı etkinlik düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Neslihan Yurtdagül başkanlığındaki Ataşehir Ak Parti Kadın Kolları tarafından Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonun da düzenlenen “Osmanlı Ruhu Ataşehir’de” adlı etkinliğe Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı ve başkan yardımcıları,  Ak Parti Ataşehir kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte; Ak Parti İstanbul milletvekilleri Hasan Turan, Ravza Kavakçı Kan, Ahmet Hamdi Çamlı, Ataşehir’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altuğ Karataş, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Ataşehir Belediye meclis üyeleri, Ümraniye Belediye başkan yardımcıları, Ak Parti Ataşehir teşkilat mensupları ve kadınların ağırlıklı olduğu partililer katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan “Osmanlı Ruhu Ataşehir’de” gecesine İstanbul’un Fethi ile başlayan Osmanlı dönemini anlatan barkovizyon gösterisi ile devem edildi.

ŞEFKAT MEDENİYETİ; OSMANLI DEVLETİ

Yasemin yıldırım ve Berna Gül’ün sunumuyla gerçekleşen gecenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Ataşehir kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, 718 yıl önce temeli atılan şefkat medeniyeti Osmanlı Devleti’nin, adalet ve insan sevgisiyle kurulan muhteşem medeniyetle dünyaya hükmeden Osmanlı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların torunları olmaktan gurur duyulduğunu dile getirerek; “Bir milletin aile yapısı sağlam ise o devlet yapısı da sağlam ve uzun olur. Bunun en güzel örneği Osmanlı toplumudur” dedi.

ADALETİ, KARDEŞLİĞİ GETİREN ECDADIMIZIN ANLAYIŞINI SÜRDÜRECEĞİZ

“Osmanlı haftasını icra ettiğimiz bu programda Büyük Hünkârımız II. Abdülhamit Han’ın ölüm yıldönümü olması hasebiyle Sultanımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz” diyerek, ölümünün 99. Yıl dönümünde düzenlenen programda Abdülhamit’i saygıyla anarak; “II. Abdülhamit Han, hakkındaki karalamaların aksine, merhamet ve şefkat timsali olan, kendisini öldürmek üzere görevlendirilen suikastçısına bile yaşam hakkı tanıyan yüce gönüllü bir padişahtır. Bizlerde bugün ecdadımızın adalet ve insan sevgisi anlayışını sürdürmeye devam ediyoruz. Gittiği her yere adaleti ve kardeşliği getiren muhteşem devletin torunları olarak ecdadımızın bu anlayışını dünya döndükçe sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

GEÇMİŞİYLE GURUR DUYAN ECDADIN, MEDENİYETİN MENSUPLARIYIZ

Geçmişiyle gurur duyan bir ecdadın, medeniyetin mensupları olduklarının altını çizerek konuşmasına başlayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı  “Osmanlı ruhu Ataşehir’de programımıza hoş geldiniz” diyerek selamladığı katılımcılara hitaben; “Şanlı bir tarihin mensubuyuz. Korkusundan “Çin Seddi” yapılan bir imparatorluğun, Göktürk medeniyetinin varisleriyiz. Anadolu’ya medeniyeti ve İslamı taşıyan Selçuklu’nun torunlarıyız ve göğsümüzü kabartan, beş kıtaya hükmeden, her gitmiş olduğu yere medeniyet götüren Osmanlı’nın torunlarıyız. Ecdadımızın tamamıyla gurur duyuyor, onur duyuyoruz. Ecdadımıza layık olmak için mücadele veriyoruz. Geçmişine bağlı ancak geriye yürümeyen medeniyetin torunlarıyız” şeklinde konuştu.

GEÇMİŞİNE BAĞLI, GERİYE YÜRÜMEYEN MEDENİYET

“Geçmişine bağlı, ancak geriye yürümeyen medeniyetin torunlarıyız” diye konuşan Naim Yağcı, Osmanlı’nın Selçuklu olmadığını ancak inkar da etmediğini kaydederek; “Göktürkler Hun olmak için mücadele etmedi. Selçuklular Göktürk devleti olmak için mücadele vermediler. Osmanlı Selçuklu olmadı. Ancak Selçukluyu inkar etmedi. Her insanın ömrü olduğu gibi, her medeniyetin ve her devletin de bir ömrü vardır. Ancak bir medeniyet ömrünü tamamlarken ondan yeni bir medeniyet can bulur, inşa edilir. Geçmişimizdeki bu şanlı tarihimizle dünyaya hükmedecek geleceği, medeniyeti Sayın Cumhurbaşkanımız ile inşa edeceğiz” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ OYLANACAK

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Yağcı, Abdülhamit Han’ın ölüm yıldönümü ve Cumhurbaşkanı’nın imzalamış olduğu Cumhurbaşkanlığı Sisteminin artık milletin takdiri ile oylanacağı günlerin arifesinde olması sebebiyle ayrı bir anlam taşıdığının altını çizdiği etkinlikteki konuşmasının son bölümünde, “Bir kişinin, bir kurumun değil bir sistemin oylanacağı, milletin geleceğini yeniden inşa edileceği Cumhurbaşkanlığı referandum sürecine tüm milletimin buna sahip çıkmak suretiyle kendi iradesinin kesintisiz iktidarını sağlama adına mücadele vermenizi ve hep beraber bu yolculukta birlikte olmamızı sizlerden istirham ve rica ediyorum” ifadelerine yer verdi.

GEÇMİŞİNİ UNUTAN MİLLETİN GELECEĞİNİ BAŞKALARI YAZAR

Geçmişini unutan milletin geleceğini başkalarının yazacağının altını çizen Ataşehir’den sorumlu Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Altuğ Karataş konuşmasında; “Bizler medeniyeti dünyaya yayan bir ecdadın torunlarıyız. Başta Abdülhamit Han olmak üzere tüm ecdadımıza ve şehitlerimize rahmet diliyoruz” dedi.

Program, günümüzde devlete karşı yapılan kalkışmalar ve Abdülhamit döneminde Osmanlı’da yaşananların benzerliklerine işaret edildiği ve referandum ile ilgili görüşlere yer verildiği milletvekilleri Hasan Turan, Ravza Kavakçı ve Ahmet Hamdi Çamlı’nın konuşmaları devam etti “Osmanlı Ruhu Ataşehir’de” programı devam etti.

Ak Parti Kadın Kolları tarafından hazırlanan Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Osmanlı Ruhu Ataşehir’de” programı, Mehter takımı tarafından sunulan kısa bir konser ve gösteri ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ