logo

ÖSYM’den bir ilk ‘4 yanlışla yerleşemedi’

ÖSYM’den bir ilk ‘4 yanlışla yerleşemedi’

 LYS’de Türkiye 652’incisi olan Adanalı Edip Şişman, 532,63577 puanla ilk tercihi olan Cerrahpaşa Tıp’a girmeyi beklerken, ’Bir yüksek öğretim programına yerleştirilemediniz’ cevabı aldı.

ÖSYM’den bir ilk ‘4 yanlışla yerleşmedi’

Sadece 4 yanlış yaptı ama…

Vatan gazetesinin haberine göre, son yıllarda skandallarla gündeme gelen ÖSYM, bir ilke daha imza attı. Adana’da Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi’ni geçtiğimiz yıl başarıyla bitiren Edip Şişman, LYS testlerindeki sonuçlarına göre yapılan sıralamada Türkiye 652’incisi oldu. Sınava hazırlayan özel dershane, Edip Şişman’ın başarısında kendilerinin de katkısı olduğunu ilan etmek için Cerrahpaşa Tıp’a girdiğini duyuran afişler hazırladı. En büyük hayali Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirip, doğduğu Bitlis’e de özel bir hastane açmak olan Edip Şişman, ÖSYM sonuçları açıkladığında büyük bir şaşkınlık yaşadı. 50 Matematik sorusundan 49, 30 geometri sorusundan 29, 30 biyoloji sorusundan 29, 30 fizik sorusundan 29 ve 30 kimya sorusundan tamamına doğru cevap verdiği duyurulan Edip Şişman’ın 4 tercihi olan tıp fakültelerinden herhangi birine yerleştirilmediği açıklandı.

150 SORUDA SADECE 4 YANLIŞ

Bilgisayardaki sonuçların yanlış olacağını düşünen Edip Şişman soluğu dershanede aldı. Sonuçları inceleyen 30 yıllık eğitimci Ziya Dallı, “Bu güne kadar ÖSYM’nin bir çok hatasına rastladım. Ama Edip’in başına gelen gibisiyle ilk defa karşılaştım. Öğrencimiz, 150 sorudan sadece 4 tanesini yanlış cevaplamış. ÖSYM puanlarını hesaplayıp Türkiye 652’incisi olduğunu açıkladı. Y-MF-3 yerleştirme sistemine göre tercihleri tıp fakültelerine yerleşmesine yetiyordu. Sonuçlar açıklandığında ise ilginç bir durum ortaya çıktı. Edip Şişman’ın hiçbir yüksek öğretim kurumuna yerleştirilemediği duyuruldu. Bu nasıl bir hatadır neye göre böyle bir sonuç çıktı anlayamadık” diye tepki gösterdi.

“İTİRAZ EDECEĞİM”

ÖSYM’ye itiraz edeceğini belirten Edip Şişman “Böyle bir sonuç beklemiyordum. Görünce şoke oldum. Hala kendime gelemedim. İtiraz edeceğim. Ama araya bayram tatili giriyor, umarım gecikme yaşanmadan itirazımı yapabilirim. Aksi taktirde bu benim son sınavım olacak, ÖSYM’nin hatası yüzünden hayatım karardı” dedi.                  (VATAN)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ