logo

Özgecan’ın Katli Kadınları Ayaklandırdı

Özgecan’ın Katli Kadınları Ayaklandırdı

Tarsus’ta Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek için İstanbul Taksim ve Kadıköy ile birlikte tüm yurtta sokağa dökülen kadınlara erkeklerden de destek geldi.  

İstanbul Taksim’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla yürüyüş düzenlendi. Kadıların yanında yürüyerek eyleme katılan erkelerin çokluğu dikkat çekti. Kadıköy’de akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi eylem yaptı. Ankara’da kadınlar Özgecan için Güvenpark’a çıktı. Polisin eyleme izin vermeyeceğini söylemesine rağmen kadınlar oturma eylemi yaptı.

Özgecan Aslan Katliamına Tüm Yurtta Tepkiler

Taksim’de Özgecan’a Ünlü İsimlerden Destek

Özgecan Aslan‘ın Mersin’de son yolculuğuna uğurlandığı saatlerde, yüzlerce kişi İstiklal Caddesi’nde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu’nun çağrısıyla saat 13.30’da Fransız Konsolosluğu önünde toplanan çoğunluğu kadın yüzlerce kişi, “Yeter! Özgecan’ın hesabını soracağız” yazılı pankart açtı. “Kadın cinayetlerine son”, “Katillerden hesap sorduk. Soracağız” ve “Kadın katilleri yargılansın” sloganları atan kadınlar bir süre sonra Galatasaray Lisesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, şarkıcı Demet Akalın ile eşi Okan Kurt da destek verdi. Erkeklerin katılarak kadınlara destek verdiği Taksim’deki yürüyüşe Sosyal Dönüşüm Vakfı (SDV) Girişimi Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi’nin de aralarında bulunduğu bir grup Ataşehirli de katıldı.

Kadıköy’de Özgecan Porotestosu

Kadıköy Boğa Meydanı’nda toplanan çok sayıda kadın Mersin’deki Özgecan Aslan cinayetini protesto etti. ‘Özgecan Aslan isyanımızdır, kadın cinayetleri politiktir’ yazılı pankartlar taşıyan kadınlar, ‘Öldüren sevgi istemiyoruz, erkek vuruyor, devlet koruyor’ şeklinde sloganlar atarak İskele Meydanı’na doğru yürüyüş yaptı. Bu yürüyüş sırasında yolda bir süre oturan kadınlar, basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerinin durdurulmasını istedi. Özgecan Aslan cinayetini kınayan kadınlar, yürüyüşün ardından dağıldı.

Bursa

Kadınlar Bursa Heykel’de Özgecan Aslan için bir araya geldi. İzmir’de Basmane Meydanı’ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü önünde eylem yapan Halkevci kadınlardan bazıları gözaltına alındı.

Hatay

Hatay’da Antakya Kadın Dayanışması Özgecan için Eğitim Sen önünde toplandı. Adana’da 14.30’da Özgecan için yapılan eylem sonrası 1 kadın gözaltına alındı. Olay Mersin, Eskişehir ve Samsun’da da protesto edildi.

ozgecan-protesto

İzmir

’Öldüren Sevgi İstemiyoruz’

Özgecan Aslan’ın öldürülmesine tepki gösteren çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi partiye bağlı kadınlar, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde toplandı. Yaklaşık bin kadın, cadde boyunca yürüyüp cinayeti, protesto etti. CHP milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da destek verdiği kadın protestocular, ’Özge’nin hesabı sorulacak’, ’Kadın cinayetleri politiktir’, ’Öldüren sevgi istemiyoruz’ sloganları attı. Geçtikleri yerlere sprey boyayla ’T.C.AVÜZ’ yazdı.

Eskişehir’de Protesto

Eskişehir’de bir grup kadın, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etti.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı’nda toplanan Halkevleri ve Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar, Özgecan Aslan’ın Mersin’in Tarsus İlçesi’nde erkek şiddetine kurban gittiği söyledi.

Adana’da Kadınlardan Şiddet Protestosu

ADANA Kadın Platformu üyesi kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kadına yönelik şiddeti ve Mersin’de Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etti.

Merkez Seyhan İlçesi’ndeki 5 Ocak Meydanı’nda toplanıp Özgecan Aslan’ın fotoğrafını taşıyan kadınlar, alkış ve ıslıklarla kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Kadınlar attıkları sloganlarla Özgecan Aslan’ın katledilmesini de lanetledi. Adana-Mersin arasında çalışan ve Özgecan Aslan’ın bindiği dolmuşların durağına kadar yürüyen kadınlar, bir süre kent merkezinden geçen D-400 Karayolu’na oturarak yolu trafiğe kapattı.

Balıkesirli Kadınlardan Protesto

BALIKESİRLİ kadınlar, Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülüp yakılan üniversiteli Özgecan Aslan cinayetini protesto etti. Sloganlarla yürüyüş düzenleyen kadınlar, Alihikmetpaşa Meydanı’na genç kızın fotoğrafını bırakıp üzerine karanfiller attı.

Batman’da Özgecan Yürüyüşü

Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın kaybolduktan sonra dün sabah cesedi yakılmış halde bulunması Batman’da meşaleli yürüyüş ile protesto edildi.

Turgut Özal Bulvarı Dörtyol Kavşağı’nda toplanan Eğitim-Sen üyeleri kadınlar ellerinde olayı kınayan döviz ve pankartlarla bir süre Atatürk Parkı’na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Batman Eğitim-Sen Başkanı Zelife Bulut, Özgecan cinayetinin vahşet olduğunu söyledi.

Bodrum’da Kadın Cinayetlerine Protesto

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, kadınlara yönelik şiddet ve cinayetler protesto edildi. Bodrumlu kadınlar, son olarak Mersin’de öldürülen Özgecan’ın aralarında bulunduğu cinayete kurban giden kadınları andı.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde 30 kadın, peyzaj mimarı Hülya Yolcubal’ın ayrıldığı sevgilisi tarafından 18 Haziran 2010’da öldürüldüğü Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı önündeki otopark alanında toplandı. Kadınlar, kadına şiddet rakamlarını tuttukları istatiksel verilerin yazılı olduğu pankartlar taşıdı.

ozgecan_aslan_kimdir

Ögecan Aslan’a Ne oldu?

Minibüsle eve gitmek üzere yola çıktıktan sonra kayıp olan Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1’nci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesinin kayıp başvurusu üzerine Tarsus’ta yanmış halde cesedi bulundu.

Kayıp başvurusundan önce Tarsus- Mersin- Adana arasında yolcu taşıyan minibüsün sürücüsü Suphi A. (26) jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu. Jandarmalar, tarif ettikleri yol yerine ormana giden minibüsü durdurdu. Suphi A., babası Necmettin A. (50) ve Fatih G.’nin (20) bulunduğu minibüste kan izine rastlandı. Suphi A.,iki yolcunun kavga ettiğini, o yüzden lekelerin olduğunu öne sürünce üç şüpheli, serbest bırakıldı.

Jandarma, Özgecan Aslan’ın kayıp bilgisi üzerine minibüsü tekrar aramaya başladı. Tarsus’ta yapılan yol kontrolünde minibüs, içinde Necmettin A. ve Fatih G. ile birlikte ele geçirildi. Aramada bulunan bir şapka, Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’a gösterildi. Baba Aslan, şapkanın kızına ait olduğunu söyleyince sorgulanan Necmettin A. ve Fatih G., genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin döküp yaktıklarını, sonra da Çamalan köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti. Üçüncü sanık da yakalandı.

KAYNAK: AJANSLAR/itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ