logo

Özgür Özel, ‘Atatürk’ün Vasiyeti Görülünce Argümanlar Çöktü’

Özgür Özel, ‘Atatürk’ün Vasiyeti Görülünce Argümanlar Çöktü’

Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi’nin hisselerinin Hazineye devri iddialarının CHP ile kavga ederek kutuplaşma süreci argümanlarından bir tanesi olduğunu iddia etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de Atatükçü Düşünce Derneği (ADD) Ataşehir Şubesi tarafından düzenlenen programa katılan TBMM CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Atatürk’e ait İş Bankası hisselerinin CHP’den alınarak hislerine devredileceği iddiaları ile ilgili Recep Kenan aracılığı ile  www.itvhaber.com okurları için özel açıklama yaptı.

www.itvhaber.com ‘a açıklama yapan Özgür Özel, orijinal vasiyette Atatürk Orman Çiftliği’nin Hazineye, İş Bankası hisselerinin CHP’ye devredildiği görülünce bu argümanların çöktüğünü ifade etti.

AOÇ HAZİNEYE, İŞ BANKASI HİSSELERİNİN CHP’YE DEVREDİLDİĞİ GÖRÜLÜNCE ARGÜMANLAR ÇÖKTÜ

TBMM CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel www.itvhaber.com ’a yaptığı özel açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin hisselerinin Hazineye devri meselesi, CHP ile kavga ederek kutuplaşma sürecinde sarayın argümanlarından bir tanesi. 10 sözün birine cevap veriyoruz bu konularda. Ama Atarürk’ün vasiyetinin böyle olmadığını iddia edenlere karşı, biz orijinal vasiyeti çıkarıp ta Atatürk Orman Çiftliği’nin Hazineye, İş Bankası hisselerinin CHP’ye devredildiğini görünce bu argümanları çöktü. Çünkü onlar diyorlardı ki; Atatürk bu hisseleri CHP’ye derken Hazineye devertti demek istedi. Atatürk Hazineye bir şey bırakmış ama İş Bankası hisselerini bırakmamış.” İfadelerine yer verdi.

MAHKEME CHP’NİN O CHP OLDUĞUNU TASDİK ETTİ

Özgür Özel, açıklamasında, Şimdi de diyorlar ki; bu CHP o CHP değil. Şu demek; Kenan Evren 12 Eylül’de CHP’yi kapattı. Biz o kararı saygılıyız demek. Oysa ki, mahkeme CHP’nin 1980 öncesi hem mal varlığını hem de isim kullanma hakkını bize verdi. Yani bu CHP’nin o CHP olduğunu tasdik etti.” İddialarında bulundu.

İŞ BANKASI ÜZERİNDE GÖLGE ETMESİNLER

Tartışmaların Türkiye’nin önemli bankalarından olan ve dünya sıralamasında da üst sıralarda bulunan İŞ Bankası’na ve Türkiye ekonomisinin güvenirliğine zarar verdiğine işaret eden TBMM CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Her yönden tükenmiş durumdalar. Ama bir siyasi saikle böyle işler yapıyorlar. Bu tartışmalar başladığında dünya güvenirlik listesinde İş Bankası dünyanın en güvenilir 115’inci bankasıydı. Şimdi 156’ıncısıraya geriledi. Bu da AKP’nin nasıl maşallah dediği ineğin sütten kesildiğinin, başını okşadığı çocuğun 40 gün yaşadığını gösteriyor. Bundan sonraki süreçte AKP İş Bankası’nın adını andıkça sıralamada daha da aşağılara gidecek. O yüzden İş Bankası üzerinde gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ