logo

Pandemi Günlerinin Dayanışması ‘İyilik Hareketi’ Hızla Yayılıyor

Pandemi Günlerinin Dayanışması ‘İyilik Hareketi’ Hızla Yayılıyor

Son günlerde salgın gibi yayılan “iyilik hareketi” bakkal ve mahalle aralarındaki marketlerin defterlerindeki borçları kapatarak ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara destek oluyor.

Tüm dünyayı etkileyen pandemi, Yeni tip Korenavirüs (Kovid 19) salgını tedbirleri nedeniyle yaşanan olumsuzluk bir çok işletmenin kapalı kalmasına yol açtı.  Çalışanların da gelirlerinde azalmalara neden olan salgın yüzünden birçok kişi de işsiz kaldı.

İstanbul Gönüllüsü adıyla İstanbul’daki bakkallara gelenler defterdeki borçları kapatarak vatandaşların sıkıntılarına ortak oldular.

Salgın koşullarında ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarını sıkıntılarını azaltmak, verilen destek ile etkilerini hafifletmek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından başlatıldığı bilinen iyilik hareketi bakkallarda borç defterlerindeki hesapları kapatarak başladı.

Ankara’da başlayan bakkal borcu kapatma şeklindeki iyilik hareketi, adeta salgın gibi bulaşarak yayılmaya devam ediyor. Son günlerde aralarında İstanbul’un da yer aldığı bir çok ilde bakkal ve mahalle aralarındaki marketlere gelen vatandaşlar, yada çeşitli kurum temsilcileri defterlerdeki borçları kapatarak ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara destek oluyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ