logo

Pandemi Mücadelesinde Sağlık Çalışanları ile Aşı Çalışması Başladı

Pandemi Mücadelesinde Sağlık Çalışanları ile Aşı Çalışması Başladı

Türkiye genelinde pandemi ile mücadele kapsamında programlanan Koronavirüs (kovid 19) aşı etapta sağlık çalışanları için MHRS üzerinden randevu ile başlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aşı programına başlanması üzerine Koronavirüs aşı öncelikli grupların randevuları ilk etapta sağlık çalışanları için MHRS üzerinden verilmeye başlandı.

Koronavirüs aşısı için başvuru Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182’den randevu alınarak yapılabilecek ve üzerinden aşılananların durumu da takip edilecek.

Türkiye’de Çin sinovac Kovid aşısı için “Acil Onayı” çıkması üzerine Koronavirüs aşı randevuları sağlık çalışanları için MHRS üzerinden verilmeye başlandı.

Sabah saatlerinden itibaren Türkiye genelinde sağlık çalışanları için aşı çalışmalarına start verildi.

Daha sonra ilk risk grubunda olan vatandaşlar sistem üzerinden bağlı oldukları Aile Sağlık Merkezleri, tüm kamu, özel ve üniversite hastanelerinden randevu alabilecek. Aynı zamanda vatandaşlar aşı için risk grubunda olup olmadığını da sistem üzerinden öğrenebilecek.

Türkiye FAZ-3 Sonuçları Açıklandı: Acil Onay

Türkiye’de yürütülen FAZ-3 çalışmasının sonuçları beklenen değerlerde olmasa da yüzde 50’nin üzerinde olarak açıklandı Bu değer, DSÖ’nün kabul edilebilir değer olarak açıklandığı kaydedilerek Sağlık Bakanlığı ilgili onay kurumu “Acil Kullanım” onay verdi.

Aşılar güvenli ve etkili bulunursa acil kullanım onayı verilecek ve uygulamalar başlayacak.

Çinli İnaktif Sinovac aşı Endonezya’da acil kullanım izni almıştı. Başvuru yapılan Brezilya’da onay bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ