logo

Pandemide Çocukları Kitap Okumaya Yönlendiriyor

Pandemide Çocukları Kitap Okumaya Yönlendiriyor

Ataşehir Belediyesi’nde eğitimci yazar Özge Doğar tarafından iki aydır yürütülen Çevrimiçi Çocuk Kitap Kulübü, kitapsever çocuklar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi bünyesinde iki aydır devam eden Çevrimiçi Çocuk Kitap Kulübü, kitapsever çocuklar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Eğitimci yazar Özge Doğar tarafından yürütülen çalışmada kulüp öğrencileri her hafta bir kitap okuyarak, okudukları kitapları aralarında tartışıyorlar. Kitap üzerinden etkinlikler yaparak hayal güçlerini geliştiriyor ve nitelikli okuma – yazma yöntemlerini öğreniyorlar. Etkinlikte bugüne kadar 12 kitap okundu.

‘Her Çocuk Okumayı Sever’

Çalışmayı yürüten eğitimci-yazar Özge Doğar “Her çocuk okumayı sever yeter ki doğru yöntemleri uygulayalım. Kitap okumayı seven bir çocuk için zor kavramı aza düşer, hızlı düşünür, olaylar arasında bağ kurma yetisi artar ve belki de çocuklarımıza okumayı sevdirerek birbirini anlayan, empati yeteneği güçlü nesiller yaratabiliriz” diyor.

‘Bir Aile Olduk’

Öğrenci ebeveynlerinden Gözde Özcan ise Kitap Kulübü’nün yalnızca çocuklar için değil, anne babalar için de etkili olduğunu belirterek, “Kulübe katılan bir öğrenci değil, bir aile aslında. Kitap okumayı ben seviyordum ama kitap okumayı sevmeyen anneler babalar bile artık kitap okuyorlar. Pandemi ortamında bu etkinlikler bizlere de iyi geldi” diye konuşuyor.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Defne Doğmuş ise “Kitap Kulübü sayesinde daha çok kitap okuyorum, kitaplardan zevk almaya başladım” şeklinde düşüncelerini anlatıyor.

Aytül Akal Da Katıldı

Online Çocuk Kitap Kulübünün geçen hafta konuğu ‘Yazara Mektup’ etkinlikleri çerçevesinde yazar Aytül Akal’dı. Akal’ın, ‘Babam Duymasın’ adlı kitabını okuyan çocuklar kitabın yazarı Aytül Akal’a kitapla ve yazarlık maceralarıyla ilgili sorular sordular. 40 dakika boyunca çocukların sorularını yanıtlayan Aytül Akal öğrencilerin yazma ve okuma heveslerini artırıcı bilgiler verdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ