logo

POLİS TEŞKİLATININ 172’İNCİ KURULUŞ YILI KUTLANDI

POLİS TEŞKİLATININ 172’İNCİ KURULUŞ YILI KUTLANDI

Polis Teşkilatının 172’inci Kuruluş Yılı Ataşehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Emlak Konut Ortaokulu ev sahipliğinde kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

172’inci yılı Kuruluş Yılı kapsamında Polis Teşkilatı’nın Olay Yeri İnceleme, Bomba İmha ve Özel Kuvvet Ekipleri, özel ekip, ekipman ve özel eğitimli polis köpekleri eşliğinde yaptıkları gösteriler katılımcılar tarafından merak ve ilgiyle izlendi.  Özellikle uzaktan kontrollü araç ile bomba imha gösterisi ve eğitimli polis köpeğinin madde arayıp buluşu törene ayrı bir heyecan kattı.

Emlak Konut öğrencilerinin yaptıkları jimnastik gösterisi ve zirvesinde Türk bayrağı açılan kule izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu’nda Polis Teşkilatının 172’inci yılı kutlama programına Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Ali Eroğlu, Orhan Kuzu, Cemalettin Saydam, Ercan Metin, İbrahim Altundal, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. M. Naim Yağcı ve İlçe Yönetimi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve İlçe Yönetimi, Meclis Üyeleri Haluk Sadıkoğlu, Namık Sürmen, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, ilçe daire amirleri, birim müdürleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

POLİSLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172.yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ilçe töreni için okullarının görevlendirilmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade ederek açılış konuşmasına başlayan Emlak Konut Ortaokulu Müdürü Tuncay Karakaş, “Bugün okullarımızda güvenli bir eğitim sağlayabiliyorsak, evimizde ve sokakta rahat bir şekilde yaşamımızı sürdürebiliyorsak onların vefakarca görevlerini yapmalarına borçluyuz. Bin yıllık Türkiye Cumhuriyeti, bağımsız bir şekilde ayakta ise, mandacılık ve sömürgecilik tahakkümü altına girmemişsek, 15 Temmuz hain FETÖ saldırılarını bertaraf eden, özellikle Gölbaşı’nda kahramanca şehit olan özel harekat polislerimize çok şey borçluyuz. İzmir Adliyesi’nde büyük bir faciayı önlemek için kendini feda eden, kahraman şehit polisimiz Ömer Fethi Sekin’e çok şey borçluyuz.” dedi

TEŞKİLATIMIZ 172 YILDIR AŞKLA, ŞEFKATLE, CESARETLE GÖREV BAŞINDA

“Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yılında bizler düşündüğünüz, bizleri yalnız bırakmadığınız ve birlikte olduğunuz için sizlere ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan düzenlenen törenle teşkilat mensuplarını durulandırdıklarını kaydettiği konuşmasında; “Bizi çok duygulandırdınız. Öncelikle vatanı, bayrağı, milleti için görevi başında şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor. Hayatta olan gazilerimize acil şifalar dileyerek, şükranlarımı sunuyorum. Bu mutlu günümüzde organizasyonu gerçekleştiren başta sayın kaymakamım, ilçe milli eğitim müdürüm, değerli öğretmenlere ve sevgili öğrencilere çok teşekkür ediyorum. Bizleri çok mutlu ettiniz. Polis teşkilatımız 172 yıldır aşkla, şefkatle, cesaretle görevinin başında ve göreve hazırdır. Teşkilatımızın 172. yıl dönümünü canı gönülden kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

GÜVENLİK OLMAZSA HİÇBİR HİZMETİ İFA EDELEMEZ

Bu güzel günde Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yıl dönümünün hepimize kutlu olmasını diliyorum” ifadesi ile Polis Teşkilatının172. kuruluş yıl dönümünü kutlayan yan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Cumhuriyetimizden daha büyük. Yani Osmanlı Dönemi’nden beri Polis Teşkilatımız kurulmuş. Ülkemizde yaşayan bütün fertlerimizin can ve mal güvenliğine, ırzına, namusuna yapılabilecek her türlü tecavüzatı önlemekle görevli olan Polis Teşkilatımız 172 yaşında Ülkede güvenlik olmadığı takdirde hiçbir hizmeti ifa edebilme şansımız yok. Ticareti, eğitimi ve birçok şeyi yapamayız. Ekonomide, tarımda, ziraatta hayatımızın her safhası bizim istiklal ve güven içerisinde yaşayabileceğimiz bir ortama sahip olmamızı gerektiriyor. İlçe Kaymakamlığı olarak birinci vazifemiz ilçenin asayişidir. İlçemizde özveriyle, fedakarlıkla milletimizin güvenliğini sağlamaya çalışan başta emniyet müdürümüz olmak üzere polis teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Drama ve şiirlerin okunduğu bölümden sonra çeşitli alanlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu,İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata tarafından verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ