logo

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Açıldı

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Açıldı

Salgın, deprem ve afetlerde hizmet verecek olan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sancaktepe’deki Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin şehre, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Koronavirüs salgınında kaybedilen tüm hocalar ve vatandaşlarla birlikte Prof. Dr. Feriha Öz’e rahmet dileyen Erdoğan, “Biz kadirşinas bir milletiz. Ülkemize hizmet eden, bu uğurda fedakarlık gösteren hiç kimseyi unutmayız. Bunun için buraya Prof. Dr. Feriha Öz, Yeşilköy’de inşa edilen hastaneye de Prof. Dr. Murat Dilmener’in ismini verdik. Böylece ömürlerini insan sağlığına adayan, salgın döneminde de yine büyük bir gayretle çalışırken son nefeslerini teslim eden hocalarımızın isimlerini ebediyete kazıdık.” diye konuştu.

Yaklaşık 4 bin personel, 3 vardiya şeklinde çalışarak 45 günde hastane binaları şekillendi ve son halini aldı.

Adını koronavirüsten hayatını kaybeden hocaların hocası Prof. Dr. Feriha Öz’den alan Sancaktepe’deki hastane Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açılarak hizmet vermeye başladı. Hastane sadece salgın değil, deprem ve afetlerle mücadelede aktif olarak hizmet verecek.

Gerektiğinde her odası yoğun bakıma dönüştürülebileceği belirtilen hastanenin sağlık turizmine de hizmet edeceği kaydediliyor.

SANCAKTEPE PROF. DR. FERİHA ÖZ ACİL DURUM HASTANESİ

Toplam alanı125.000 m2 olan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin Peyzaj ve otopark alanı: 50.000 m2 ( 500 araçlık otopark mevcut) var.

75.000 m2 kapalı alana csahip olan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin; Yatak Sayısı: 1008 Ameliyathane Sayısı: 16, Banyolu Hasta Yatak Odası (yoğun bakım altyapısına sahip) : 576 (36 oda diyaliz alt yapısına sahip).

432 Hasta Yatak Odası (yoğun bakım): (36 oda diyaliz alt yapısına sahip) bulunan hastanede, Acil Müşahade Yatağı: 36, Triaj Odası: 8, CPR Odası: 2, Tomografi Odası: 4, MR Odası: 4, X-ray Odası: 2 buluuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ