logo

Prof.Dr. Naci Görür, ‘Bilimsel Öngörüler Yapabiliyoruz’

Prof.Dr. Naci Görür, ‘Bilimsel Öngörüler Yapabiliyoruz’

“Depremi Bildi, Tahmin Etti” söylemlerinden rahatsızlığını dile getiren Bilim Akademisi Üyesi Deprem Uzmanı Prof.Dr. Naci Görür: “Tecrübemizle olası bilimsel öngörüler yapabiliyoruz.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Olası 7’nin üzerinde deprem yapabilir denilen fayın Malatya Fayı olduğunu kaydeden Prof.Dr. Naci Görür, en son 5 civarındaki depremin Doğu Anadolu Fayı üzerinde meydana geldiğini söyledi.

“Depremi bildi, tahmin etti” gibi söylemlerin kendisini yıpratacağını vurgulayan Bilim Akademisi Üyesi Deprem Uzmanı Prof.Dr. Naci Görür, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Sizlerden ricam lütfen depremi bildi, tahmin etti muhabbetlerine fazla girmeyin. Bu söylemler bir bilim adamı olarak beni yıpratır. Ben ve birçok ciddi yerbilimciler ülkemizin jeolojisini ve neo-tektoniğini bir nebze iyi bildiğimiz ve ülkeyi karış karış incelemiş olduğumuz için tecrübemizle daha olası bilimsel öngörüler yapabiliyoruz. Hepsi bu. Yoksa ne depremi bilebilir ne de tam anlamıyla tahmin edebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

ÇELİKHAN-MARAŞ TÜRKOĞLU ARASINI SIKINTILI GÖRÜYORUZ

Malatya’da geçtiğimiz gün olan depremle olması muhtemel depremlerin karıştırıldığını söyleyen Prof.Dr. Naci Görür, sosyal medyadaki paylaşımda, “Malatya çevresinde iki farklı fay sistemi var. Bunlardan biri DAF, Malatya’nın 30 km güneyinden geçiyor, diğeri ise Doğanşehir-Akçadağ-Arapkir istikametindeki Malatya Fayı (MF). Geçen gün olan en son 5 civarındaki deprem DAF üzerinde olmuştu. Ondan önceki 3 civarındaki deprem ise MF üzerindeydi. 7’nin üzerinde deprem yapabilir denilen fay MF’dir. Bu fayın tarihi kayıtları pek bilinmiyor. Sancar vd çalışmaları var. DAF üzerinde ise, şimdilik Çelikhan-Maraş/ Türkoğlu arasını sıkıntılı görüyoruz. Zaman bilmiyoruz. Dolayısıyla MF’nın potansiyel değeri söylendi diye Malatya’da hemen 7’nin üzerinde deprem bekliyoruz algısı doğru değil. Nereden ne gelebiliri bilmeniz ve anlamanız için sizleri bilgilendiriyoruz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ