logo

Prof.Dr.Severcan, ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ Listesinde

Prof.Dr.Severcan, ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ Listesinde

Altınbaş Üniversitesi akademisyenleriyle, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları ve Google Scholar verileriyle yüksek atıf sayısı ve H -Index’i listelerinde yer alıyor.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları ve Google Scholar verileriyle yüksek atıf sayısı ve H -Index’i listelerindeyer alan akademisyenleriyle Altınbaş Üniversitesi, uluslararası başarılara imza atmaya devam ediyor.

Altınbaş Üniversitesi Biyomedikal Bilimler ve Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feride Severcan, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde.

ABD Stanford Üniversitesi’nin dünya genelinde tüm bilimsel branşlarda özel bir ekip çalışması ve kapsamlı bir değerlendirmeyle hazırladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayınlandı. Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis ve ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmada bilim insanları atıf sayıları, H-Index değerleri, ortak yazarlıkları, makalelerdeki farklı yazar konumları, multidisipliner çalışmalarda yer alma durumları gibi etki faktörlerine bağlı olarak kariyerleri boyunca değerlendirildi.

Yapılan çalışmada, tıptan sosyolojiye, fizik ve kimya alanından mühendislik ve ekonomiye kadar çok sayıda başlıkta dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenlerin yürüttükleri bilimsel çalışmalar ve yayınladıkları makaleler değerlendirmeye alındı.

Farklı branşlardan bilim insanlarının 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırıldığı çalışmada, dünyanın en iyi 159.684 bilim insanı (ilk yüzde 2)belirlendi ve söz konusu listePLOSBiology dergisinde yayımlandı. Listede, Altınbaş Üniversitesi Biyomedikal Bilimler ve Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Feride Severcan, Biyokimya ve Moleküler Biyoloji ve Analitik Kimya alanlarında “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” arasında yer aldı.

SIRALAMADA ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ’NDEN 11 İSİM

Google Scholar arama motoruna göre en çok atıf alan akademisyenler sıralamasında Altınbaş Üniversitesi’nden 11 isim yer aldı.

Altınbaş Üniversitesi ayrıca, açık Google Scholar profilleri üzerinden yapılan bir araştırmada dünyada en çok atıf alan akademisyenler ve H-Index’i listesinde 11 kişi ile yer aldı. Prof. Dr. Murat Alper tarafından yapılan çalışmada Türkiye’den akademisyenler, dünya genelinde bilim insanlarının yayınları ve üretkenlikleriyle birlikte çalışmalarından yapılan alıntıların etkisinin ölçüldüğü H-Index’i ve atıf alma durumuna göre araştırıldı ve atıf sayısı 1000 ve H-Index’i 15 in üzerinde değerlere sahip 6000 bilim insanı sıralandı.

Researchgate.com’da yayınlanan çalışmada, listede yer alan Altınbaş Üniversitesi akademisyenleri; Feride Severcan, Gıyasettin Baydaş, Osman Nuri Uçan, Hayriye Sönmez, Selma Yılmazer, Sabri İlhan Ramoğlu, Ceyhan Altun, Çağrı Erhan, Ahmet Mahfi Eğilmez, Ali Berktay ve Tunç Fışgın isimlerinden oluştu.

Alınan bu başarılı sonuçlar, Altınbaş Üniversitesi’nin Türkiye’nin eğitimde uluslararası markası olarak evrensel bilgi üretimine güçlü katkıları olarak dikkat çekti.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ