logo

Prof. Dr. Türkkaya Ataöv Söyleşiyle Moda Tarihçi Kitabevi’nde

Prof. Dr. Türkkaya Ataöv Söyleşiyle Moda Tarihçi Kitabevi’nde

Akademisyen Prof. Dr. Türkkaya Ataöv “Darwin ve Evrim Kuramı” konulu söyleşisiyle 3 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da Moda Tarihçi Kitabevi’nde okurlarıyla buluşacak.

Prof. Dr. Türkkaya Ataöv “Darwin ve Evrim Kuramı” söyleşisi ile Moda Tarihçi Kitabevi’nde

Prof. Dr. Türkkaya Ataöv “Darwin ve Evrim Kuramı” konulu söyleşisiyle 3 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da Moda Tarihçi Kitabevi’nde olacak. Prof. Dr. Türkkaya Ataöv okuruyla buluşacak.

Akademisyen, uluslararası ilişkiler uzmanı, yüzlerce makalesi bulunan ve Türkiye dışında en fazla kitabı, yazısı basılmış bilim insanlarımızdan olan Prof. Dr. Ataöv, aydınlanma alanındaki yazı ve eserleriyle de tanınmaktadır.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 40 yılı aşkın süre öğretim üyeliği yapan Ataöv, ayrıca Johns Hopkins Üniversitesi School of Advanced International Relations, Harvard Üniversitesi, Jawaharlal Nehru Üniversitesi, Sovyet Bilimler Akademisi’nde de görev yapmıştır.

Prof. Türkkaya Ataöv, yurt dışı görevlerinde de bulunmuş, Birleşmiş Milletler’e bağlı beş uluslararası örgüt merkez yöneticiliği yapmıştır. 1976’da seçildiği “Her Türlü Irk Ayrımına Karşı Uluslararası Örgüt”ün merkez yöneticisi olarak, daha çok Güney Afrika’da apartheid rejimine ve Filistin topraklarında siyonist ırkçılığa karşı yayınlar ve eylem yollarıyla savaş vermiştir.

BM Özel Barış Ödülü sahibi de olan Ataöv’ün kitaplarından bazıları şunlardır:

“Ermeni Belge Düzmeciliği”, “Amerika, Nato ve Türkiye”, “Siyonizm ve Irkçılık”, “Mavi Kitaba Yanıt, Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?”, “Küba Mucizesi”, “2. Dünya Savaşı”, “Amerikan Başkanları”, “Emperyalizmin Afrika Sömürüsü”, “Nazım’ın Hasreti”, “Federasyon Başkanlık Yarı Başkanlık”, “Keşmir, Hindistan ve Komşuları: Öykü, Terör, Barış”, “Ermeni Önderi Boghos Nubar’ın İtirafları 1915-1918 Arası Belgeler”.

Türkkaya Ataöv, 3 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da Moda Tarihçi Kitabevi’nde sohbet tadında geçecek olan söyleşisinin ardından kitaplarını imzalayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ