logo

‘PROJE OKULLARI’ İNSAN HAKLARI KOMİSYONUNDA

‘PROJE OKULLARI’ İNSAN HAKLARI KOMİSYONUNDA

gamze-haber-1CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, öğretmen tayinleriyle gündeme gelen “Proje Okulları”nı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu gündemine taşıdı.

CHP’Lİ İLGEZDİ, “PROJE OKULLARI”NI İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONUNA TAŞIDI

CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Proje Okulları”nı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu gündemine taşıdı.

19 Eylül tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle, ‘proje okullara’ dönüştürülen eğitim kurumlarında sekiz yılı aşkın süredir görev yapan öğretmenlerin başka okullara tayin edileceğinin belirtildiğini anımsatan İlgezdi, “‘Proje okulları’ olarak adlandırılan bu okulları, liyakat esas alınmadan atanacak öğretmenlere teslim etmek, geleceğimiz olan gençlerimize büyük bir haksızlıktır. ” dedi.

İlgezdi, İnsan Haklarını İncelemele Komisyonunu göreve çağırarak,; ‘proje okul’ kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde yaşananların, eğitim, temel hak ve özgürlükler gereği araştırılarak, okulların ziyaret edilmesi, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin dinlenilmesi, eğitim ve öğretimin olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınması ve mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla her partiden birer milletvekili olacak şekilde bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ