logo

PTT’DE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLER BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYOR

 pttCumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt,  PTT’de taşeron firma çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar TBMM Genel Kurulu gündemine getirdi.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan PTT’de taşeron firma çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar TBMM Genel Kurulu gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, AKP’nin kölelik düzeni olan taşeronlaşma sistemine son olarak PTT’yi de dahil ettiğini söyledi.

PTT Genel Müdürlüğü’nün dağıtım ve kargo hizmetleri için 20 bölgede ihale yaparak acele posta servisi, taahhütlü mektup ve kargo gibi hizmetleri 29 aylığına taşeron şirketlere verdiğini söyleyen Öğüt, uygulamanın 1 Şubat itibarıyla başladığını ifade etti.

Aradan geçen kısa zaman içinde taşeron eliyle verilen hizmette büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken CHP’li Öğüt, hem vatandaşın hem de işçinin mağdur edildiğini belirtti.

ÖĞÜT: HÜKÜMET TAŞERON İŞÇİLERİN SESİNİ DUYMAZDAN MI GELECEKTİR?

Kendisinin sorunları dinlemek için mağdur edilen taşeron firma çalışanlarıyla bizzat görüştüğünü söyleyen Öğüt, ” Dağıtım işini yapan taşeron işçiler ihalelerin iş yapanlara değil, menfaat doğrultusunda verildiğini söylüyor. Ayrıca, işveren tarafından tehdit yoluyla çalıştırıldıklarını, sorunlarını anlatacak hiçbir yetkili bulamadıklarını, ücretlerin ya geç ödendiğini ya da hiç ödenmediğini ve yasal sınırların üzerinde çalıştırıldıklarını söylüyor” diye konuştu.

“Böylesine köklü bir kurumun plansız programsız aldığı bu kararın gerekçesi ve amaçlanan nedir; hükümet taşeron işçilerin sesini duymazdan mı gelecektir” diye soran CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, örgütlü işçinin sesi olan ve mücadelelerine her platformda destek veren DİSK’e de teşekkür ederek, kuruluşlarının 46. yılını kutladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ