logo

Ramazan Bayramı’nda Maltepe Sokakları Filiz İlkay İle Şenlendi

Ramazan Bayramı’nda Maltepe Sokakları Filiz İlkay İle Şenlendi

Maltepe Belediyesi etkinliğinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Ramazan Bayramı’nda evde kalmaya devam eden Maltepelilere müzisyen Filiz İlkay konser verdi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Ramazan Bayramı boyunca vatandaşlar evlerinde kalmaya devam ederken, müzisyen Filiz İlkay Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, tulumuyla Maltepe sokaklarına çıkarak vatandaşlara konser verdi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Ramazan Bayramının ilk gününde vatandaşlar evlerinde kalmaya devam ederken, müzisyen Filiz İlkay tutumuyla Maltepe sokaklarına çıkarak vatandaşlara konser verdi. Maltepe Belediyesi folklor ekibi ve davulun da eşlik ettiği müzik performansıyla vatndaşlar moral buldu. Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Ramazan Bayramı boyunca Maltepe sokakları tulum ve davul sesiyle buluştu. Müzisyen Filiz İlkay tulumuyla, halk dansları eğitmeni Erhan Zaza davuluyla Maltepe sokaklarını tek tek gezerek muhteşem parçaları evlerinde kalmaya devam eden vatandaşlar için çaldı. Vatandaşlar, evlerinin camlarından ve balkonlarından dans ederek eşlik etti. Bazı vatandaşlar ise kapılarının önlerine çıkarak dans etti. Öte yandan Maltepe Belediyesi’ne bağlı folklor ekibi de sokakları dolaşarak vatandaşlara dans ve müzik performansı sergiledi. Maltepeli vatandaşların şarkılara eşlik ederek dans etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

“BU DÖNEMDE MÜZİK İLAÇ GİBİ GELİYOR”

Müzisyen Filiz İlkay, “Öncelikle herkesin Ramazan Bayramını kutlarım. İnşallah daha güzel günlerde birlikte oluruz. Biz de sokaklardan balkonlarında olan vatandaşlara Maltepe Belediyemiz aracılığıyla moral vermeye çalışıyoruz. Bizim için de iyi oluyor müzisyen olarak bu günlerde. Hem enstrümanımızı çalmamız için de fırsat oluyor. Hem de insanlara bir nebze neşe katıyorsak ne mutlu. Genelde çok güzel tepkiler alıyoruz. İnsanlar hayatlarında ilk kez bir pandemi süreciyle karşılaştı. Bu nedenle deşarj olmaya, stres atmaya ihtiyaç oluyor. Müzik ve sanat da bu anlamda bence ilaç gibi geliyor” dedi. Halk dansları eğitmeni Erhan Zaza, “Davulu seviyorum. Biz sokağın ritmini oluşturduk” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ