logo

Recep Karakoç’tan Miting Gibi Adaylık Açıklaması‏

Recep Karakoç’tan Miting Gibi Adaylık Açıklaması‏

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, İstanbul’dan 3. bölge milletvekili önseçim aday adaylığını İl Başkanlığı önünde bine yakın genç desteğinde açıkladı.

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, İstanbul’dan 3. bölge milletvekili ön seçim aday adaylığını CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde bine yakın gençle beraber açıkladı.

CHP’li Karakoç, aday adaylığı açıklamasına, “Sen ey kavgamızın şehri İstanbul sizleri güzel ve onurlu bir geleceğe olan inancım ve tüm çalışma azmimle selamlıyorum” diyerek başladı.

CHP’li Karakoç aday adaylığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu güzel ve anlamlı günde sizleri görmek beni heyecanlandırıyor ve mücadeleye daha fazla bağlıyor.. Biliyorum ki gücümüzü sokaklardan alıyoruz ve adaylık açıklamamı bu sebepledir ki kapalı ortamlarda değil sokakta; esnafların arasında, işsizlerin arasında, sahipsiz sokak hayvanlarının arasında, İktidara karşı mücadele eden tüm kesimlerin arasında, yani kısacası; Hayatın başladığı yerden; adaylığımı açıklıyorum.

Zoru ve Mücadeleyi sevenler Hepinize İstanbul’un Sokaklarından Merhaba..!

Merhaba İstanbulun Onurlu ve Başı dik insanları… Bu sokaktan hergün çoluğuna çocuğuna rızkını götürmek için geçen namuslu insanlar.. Merhaba 1 Mayıs meydanlarında inadına Taksim diyen boyun eğmeyen yürekli emekçiler..! Merhaba Dersim’in, Diyarbakır’ın “Yiğit Çocukları”.. Merhaba Kars’tan Edirne’ye demokrasi mücadelesi veren Atatürk sevdalıları.. Merhaba Komşu ülkem Yunanistan.. Merhaba Suriye, Merhaba sokağında savaşın eksik olmadığı Filistinli kardeşlerim.. Merhaba başka bir dünyaya özlem çeken Latin Amerikalı gençler.. Merhaba kapitalizme inat direnen Kübalılar.. Merhaba Dünyanın Tüm Sokaklarına.. Tüm insanlarına.. İstanbul’un bu güzel sokağından merhaba!

Yüzümüzü ne kadar sokağa dönersek o kadar fazla halkın sevgisini kazanırız. Bu sebepledir ki Sokağa sahip çıkmak bizim vazgeçilmezimizdir.

Ama şunu bilin ki sokakların dili yoktur. değerli arkadaşlarım Sokakta yaşanılanlar, bunca katliam zulüm, endişe, kaygı sokakta kalmayacak bu yaşanılanların dili olmak, bunları her yerde dillendirmek gerek. Bunu yapacak olan biz GENÇLERdir!.. Kurtuluş Gençlerin ta Kendisidir!

Değerli arkadaşlar, Bizden, hiç kimse Ülkemizin sorunlarını gizleyerek mutlu ve pembe bir Türkiye tablosu çizmemizi istemesin.. Bizden hiç kimse Yalan söylemeyi, Olanı rakamlarla ve şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlerle çarpıtmayı beklemesin. Biz Kesinlikle Gerçeğin ve Halkın yanında olacağız. Çünkü Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bu ülkenin ONURLU ve Yürekli Gençleriyiz! Bizim amacımız sorunları sadece konuşmak değil bu sorunları çözmeye odaklanmaktır. Biz inandığımız yolda ilerlemeye ve bu yolda canı gönülden çalışarak renkli ve farklı bir Türkiye istiyor ve hedefliyoruz. Bu yönde bir çok ülkeden çok daha şanslıyız çünkü Bizim ülkemizin genç nüfusu var. Bu yolda idam sehpasını tekmeleyerek “Ölüme Meydan okumuş Deniz Gezmiş” gibi yiğitleri var. Kurtuluş ve çözümün adresi gençlerdir. Her gencin sevdiğinin elini tuttuğu kadar Türkiye’nin bir meselesinin de ucundan tutması gerekmektedir. Senden ve benden demeden “Tüm Genç Kardeşlerime” ve arkadaşlarıma buradan sesleniyorum:

Gelin hep birlikte birbirimizle gurur duyacağımız bir Türkiye yaratalım. Gelin Hep birlikte bizi diğer dünya halklarına karşı örnek ve model ülke haline getirelim. Türkiye’de akan kanı da durduralım! Sorumluluklarımız bu kadar fazla ve memleket bu kadar kan kaybediyorken bizim parti içi sorunları değil ülke sorunlarını konuşma zorunluluğumuz var.

Bu sebepledir ki değerli arkadaşlar yeni bir yol, yeni bir görev bizleri beklemektedir. Bildiğiniz üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe gençlik örgütü yöneticiliği, ilçe gençlik örgütü başkanlığı, gençlik örgütleri genel başkan yardımcılığı ve son olarak da Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik örgütü Başkanlığı görevlerini aldım ve halen sürdürmekteyim. Şimdi ise, partimizin öz gücü yani gençliğimizin büyük teşvikiyle yeni bir göreve talebimi açıklamanın haklı gururu içindeyim.

Değerli dostlarım, Mustafa Kemal’den Denizler’e ülkemizin tüm ilerici birikiminden aldığım tarihsel derinlik, Haziran isyanından aldığım ders sonucu devrimlerin ve devrimcinin partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden, 3. Bölge milletvekili aday adayıyım.

Adaletsiz bir sınav sistemi ile geleceği kararan, şifre ile torpil ile hak gaspına uğrayan, üniversite harcını ödeyemeyen ve geleceği iç güvenlik yasası adı altında faşizmin kanunları ile karartılmak istenen, Sesleri kısılmak istenen GENÇLER İÇİN ADAYIM!

İktidarın uyguladığı, gerici, kadın düşmanı politikalar sonucu 2. Sınıf yurttaş olarak görülen; her gün şiddete maruz kalan, katledilen; başındaki örtüsünden, kaç çocuk doğuracağına, nasıl güleceğine kadar her şeyine karışılan KADINLAR İÇİN ADAYIM!

Halkı uğruna yıllarca faşizmin zindanlarında hapis yatan, aydın, demokrat, ilerici GAZETECİLERİMİZ, AYDINLARIMIZ İÇİN ADAYIM! Gözünü kar hırsı bürümüş, insanlıktan nasibini almamış kesimlere karşı, Soma’da, Ermenek’te yerin yüzlerce metre altında katledilen İŞÇİLERİMİZ İÇİN ADAYIM!

Asgari ücretle açlık sınırının altında yaşayan, zamlarla, borçlarla beli bükülen; MİLYONLARCA KARDEŞİMİZ İÇİN ADAYIM! İktidar tarafından yıkılmak istenen ve her geçen gün saldırılan; Ulu Önder Atatürk’ün biz gençlere emanet ettiği CUMHURİYETİ YAŞATMAK VE İLERLETMEK İÇİN ADAYIM!

Halkına GDO’lu ürünler yedirten ve Sonra halkını hasta edip onları kendi kurdukları hastane ağları sisteminde mahkum edenlere karşı Adayım.

Ekonominin can bulması, üretken bir CHP, üretken bir Türkiye ile mümkün olduğu için adayım. Mecliste farklı konuları konuşmak ve insanların tüm dikkatini bizlere çekmek için adayım. Hırsızlardan, Türkiye’yi geriye götürenlerden hesap sormak için adayım! Türkiye’yi daha ileriye götürmek ve sizlerin umudunu gerçekleştirebilmek için adayım.

Biliyorum ki Türkiye Büyük Millet Meclisine bu Sesi taşıyacağız.

Biz bu anlamlı Millet vekili yolculuğunu buradan başlatıyor ve bu meşaleyi buradan yakıyoruz.

Bunca yıldır vekiller seçildikten sonra Mecliste Yemin ettiler, ben daha farklı bir şey yapacağım. Seçildikten sonra değil burada adaylığımı açıklarken hepinizin ve sokaktaki tüm vatandaşlarımızın huzurunda yemin ediyorum: İktidarda veya muhalefette, tutsak veya özgür halkın yararına işler yapacağıma!

Halkımı Paraya değişmeyeceğime!,

Din ve inanç değerlerini çıkarlarıma göre kullanmayacağıma!, Kuvayı milliye şehitlerini ve Çanakkale şehitlerini unutmayacağıma!, Tam Bağımsız bir Türkiye şiarına bağlı kalacağıma!, Bu ülkeye Canını vermiş tüm demokrasi ve özgürlük mücadelesi kahramanlarının emanetini koruyacağıma ve o emaneti yükseltmek için çalışacağıma!, Asli mücadelemizi kendi mücadelesinden geride gören , Sadece kendi menfaati için çalışanları affetmeyeceğime!, Gençliğim, Şerefim ve Namusum üzerine yemin ediyorum.

Yaşasın Haklı mücadelemiz,

Yaşasın Örgütlü mücadelemiz.

Yaşasın Halkların Kardeşliği.

Ferman Padişahınsa Sokaklar bizimdir!”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ