logo

Rize’de Afet: Sel ve Heyelan Nedeniyle Can Kaybı 7’ye Çıktı

Rize’de Afet:  Sel ve Heyelan Nedeniyle Can Kaybı 7’ye Çıktı

Dün yaşanan sel ve heyelanların hasarı gün ağarınca ortaya çıkan Rize’de, yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelana bağlı can kaybı 7’ye çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

7 saatte metrekareye düşen 220 kilogram yağışın ardından meydana gelen, 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin kaybolduğu, 4 kişinin yaralandığı, alt ve üst yapıda hasarların meydana geldiği Rize’de sel ve heyelan afetinin hasarının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.

RİZ’DE SEL VE HEYELAN NEDENİYLE CAN KAYBI 7’YE YÜKSELDİ

Ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandığı, otomobiller gömüldüğü Rize’de kayıp vatandaşların olduğu ekiplerin yürüttüğü çalışmalarla kayıp olduğu bildirilen 5 kişinin daha cansız bedenlerine ulaşıldı. Riz’de sel ve heyelan nedeniyle can kaybı 7’ye yükseldi.

Rize’de dün öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak sonucu Güneysu ilçesinde yamaçtan kayan toprağın kısmını yıktığı ahşap evde bulunan ve haber alınamayan 3 kişinin cesetleri çıkarıldı. Muradiye beldesinde 1, Güneysu ilçesi Tepebaşı köyünde 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Rize’de yaşanan sel ve heyelanların hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Rize-Güneysu karayolu göçük nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Ulaşım yan yoldan kontrollü veriliyor.

ERZURUM, SAMSUN VE ORDU İL AFAD EKİPLERİNİN BÖLGEDE

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Rize’deki aşırı yağışlar sonucu bölgedeki olaylara destek vermek amacıyla Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir helikopterde arama kurtarma çalışmalarına destek için bölgede çalışmalara katılıyor.

BAKANLAR BÖLGEDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Rize’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yetkililerle görüşerek bilgi aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ