logo

S-400 Savunma Sistemlerinin Türkiye’ye Sevki Sürüyor

S-400 Savunma Sistemlerinin Türkiye’ye Sevki Sürüyor

Yaklaşan tehlikeyi 600 km’den algılayabilen ve füze menzili 400 kilometre olan S-400 savunma sistemlerinin Rusya ile yapılan anlaşma kapsamında Türkiye’ye sevki devam ediyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Rusya ile Eylül 2017’de imzalanan anlaşmaya kapsamında, Rusya’dan 2,5 milyar dolar karşılığında toplam dört bataryadan oluşan iki adet S-400 sistemi satın alacak olan Türkiye’ye, bu kapsamda ilk teslimatlar başladı.

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Hava Savunma Sistemi’ne ait birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı’na intikalinin başladığını açıkladı. Tedarik anlaşmasının 11 Nisan 2017’de imzalandığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemine ait altıncı grup malzemeleri Ankara’ya ulaştı.

Aralıklarla 5 sevkiyat gerçekleştirilen S-400 sistemi alımı kapsamında 6. Sevkiyat da gerçekleşti.

TESLİMATI ÜÇ PARTİDE HAVA VE DENİZ YOLUYLA

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi’nin teslimatı üç parti şeklinde yapılacak. S-400’ün bir kısım teslimatı uçakla gerçekleştirilirken, 120’nin üzerinde füzeden oluşacak sevkiyatların ise deniz yoluyla gerçekleştirileceği belirtiliyor.

S-400 KAPSAMINDA SEVKİYATI MÜRTED ÜSSÜ’NE

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi’ne ait malzemelerin sevkiyatı kapsamında altıncı uçak Mürted Hava Meydanı’na indi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi’ne ait malzemelerin sevkiyatının planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi.

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı planlandığı şekilde devam ediyor. Bu kapsamda altıncı uçak Mürted Hava Meydanı’na indi. Sevkiyat kapsamda altıncı uçağın Mürted Hava Meydanı’na indiği bildirildi.

S 400 SİSTEMİ NERDE KONUŞLANACAK?

Yapılan analizlerin sonuçlarında, S 400 sisteminin bir kısmının Suriye’den gelen tehditlere karşı sınır bölgesinde, diğer kısmı da Doğu Akdeniz’den gelebilecek tehditlere karşı bölgede konuşlandırılacak.

RADAR SİSTEMLİ KONTROL MERKEZİ ANKARA MÜRTED ÜSSÜ’NDE

Şanlı Urfa ve Akdeniz bölgelerde konuşlu S 400 füze sistemlerinin kontrol merkezi olarak adlandırılabilecek Radar sistemlerinin olduğu kontrol merkezi Ankara Mürted Üssü’nde kurulacak.

“YÜKSEK ETKİLİ KORUMA” İÇİN TASARLANAN SİSTEM

Dünyadaki en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak nitelendirilen sistem, savaş uçakları, radar tespit ve kontrol uçakları, keşif uçakları, stratejik ve taktik uçaklar, taktik, operasyonel-taktik balistik füzeler, orta menzilli balistik füzeler, hipersonik hedefler ve diğer gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha etmek üzere tasarlanan S 400 füze savunma sistemleri önemli siyasi, ekonomik ve askeri hedefleri “yüksek etkili koruma” için tasarlanan bir sistem olarak gösteriliyor.

HAYALET UÇAK VE FÜZELAERE KARŞI SAVUNMA SİSTEMİ

Uzmanlar, dünyanın en etkili hava savunma sistemleri arasında yer aldığı iddia edilen S 400 füze savunma sistemleri hayalet olarak nitelendirilen ve normal yollardan tespit edilemeyen hayalet uçak ve füzeler karşı savunmak ve etkisizleştirmek amacı ile geliştirildiğini ifade ediyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ