logo

Sabiha Gökçen’deki Uçak Kazası Davasında Yeni Gelişme

Sabiha Gökçen’deki Uçak Kazası Davasında Yeni Gelişme

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat tarihinde pistten çıkarak 3 kişinin ölümüne 180 kişinin de yaralandığı kazanın 6 kişilik bilirkişi rapor soruşturma dosyasına girdi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat tarihinde pistten çıkan uçak kazsının 6 kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor soruşturma dosyasında.

3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 180 KİŞİNİN YARALANDIĞI KAZA

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat tarihinde pistten çıkarak 3 kişinin ölümüne 180 kişinin de yaralanmasına neden olan kazaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 6 kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor soruşturma dosyasına girdi. 

KAPTAN PİLOT ASLİ, 2. PİLOT TALİ KUSURLU

6 kişilik bilirkişi heyeti raporunda, soruşturmada şüpheli olarak yer alan kaptan pilot Mahmut Aslan asli ve ikinci pilot Ferdinant Pondaag tali kusurlu bulunurken, soruşturmada şüpheli olmayan, Sabiha Gökçen ve Yeşilköy kulelerinde görevli iki kişi de kusurlu bulundu.

HEAŞ DA ASLİ KUSURLU BULUNDU

Pistin bir bölümünde lastik temizleme çalışması yapılmadığı gerekçesi ile HEAŞ da asli kusurlu bulundu. 

RÜZGARIN ŞİDDETİ, PİSTİN ISLAK OLUŞU DİKKATE ALNMADI

Raporda kaptan pilot Mahmut Aslan’ın, stabil yaklaşma kriterlerine uymadan piste yaklaştığı, indikten sonra 6 saniye boyuncu frenleme yapmadan ilerlediği,  rüzgarın şiddetli ve pistin ıslak oluşunu dikkate almadığı belirtildi. 

6 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ HEYETİ RAPORU SORUŞTURMA DOSYASINDA

Sabiha Gökçen Kule Kontrolörü Serhat Kara’yı uçağın pistten çıkabileceği yönünde uyaran kule görevlisi Ela Akar’ın kusursuz bulunduğu 6 kişilik bilirkişi heyeti raporu Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen kazaya ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma dosyasına girdi.

BİLİKKİŞİ RAPORU: 4 KİŞİ VE BİR KURUMU KAZANIN OLUŞUMUNDA SORUMLU

Bilirkişi, dosya şüphelileri kaptan pilot Mahmut Aslan ve yardımcı pilot Ferdinant Pondaag’ın dışında Sabiha Gökçen ve Yeşilköy kule görevlilerinden iki kişi de kazanın oluşumunda gerekli uyarıları yapmadıkları, uçuş trafiğini durdurmadıkları gerekçesi ile kusurlu bulundu. Ayrıca HEAŞ da (Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş.) kurum olarak kusurlu bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ