logo

Sadi Özata, ‘Hepimiz Ataşehir’e Hizmet İçin Varız’

Sadi Özata, ‘Hepimiz Ataşehir’e Hizmet İçin Varız’

Görevden geçici uzaklaştırılan Battal İlgezdi yerine Başkanlığa vekalet eden Sadi Özata, Ataşehirlilerin Belediye Başkanına sahip çıktığını kaydedip, “Ataşehirli Başkanımızı seviyor” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanlığına vekaleten eden Sadi Özata, Başkan Battal İlgezdi ile ilgili adaletin en kısa zamanda tecelli etmesini dileyerek, ”Temenni ediyoruz ki adalet en kıs zamanda tecelli eder. Ataşehir’in hizmete ihtiyacı var. Ataşehir’de kaosa değil barışa, birlikteliğe ve kardeşliğe ihtiyaç var. Belediye Meclis üyeleri olarak hepimiz de Ataşehir’e hizmet etmek istiyoruz. Çünkü bizi seçenler tarafından ‘hizmet etsin’ diye için seçildik. Biz hizmet için varız” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırması nedeniyle mevzuat gereği Belediye Başkanlık görevini vekaleten yürüten Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata ile Meclis tarafından gerçekleştirilecek başkan vekili seçim sürecini görüştük.

ÖZATA, BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SEÇİMİ, SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Ataşehir Belediyesi’ndeki geçici vekalet görevini yürüttüğü makamında ziyaret ettiğimiz Ataşehir Belediye Başkan Vekili ve Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a Ataşehir Belediye Başkan Vekili seçimi, seçim süreci ve Belediye çalışmaları ile Başkan Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması ile ilgili değerlendirmelerini aktardı.

SAYIN BAŞKANIMIZIN GÖREVİNE KISA ZAMANDA GERİ DÖNECEĞİ ÜMİDİNDEYİM

8 Aralık Cuma günü Saat 18:00’da mesai bitiminde Valilikten bir görevli ile Ataşehir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya’nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye İçişler Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığına dair tebligatın yapıldığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadi Özata, bu beklenmedik durum karşısında Ataşehirlilerin Belediye Başkanına sahip çıktığının altını çizerek, “Sayın Başkana tebliğ yapıldıktan sonra vatandaşlar buraya destek için geldiler. Kararın hukuki olmadığını, siyasi olduğunu söyleyerek Başkanımız Battal İlgezdi’ye sahip çıktılar. Bunun hukuki olup olmadığına veya siyasi bir karar olduğuna dair bir beyan vermemiz şu aşamada doğru olmaz. Çünkü hukuki süreç devam ediyor. Biz şuna inanıyoruz ki; Sayın Başkanımız ile ilgili adaletin tez, çabuk tecelli etmesini isteriz. Sayın Başkanımızın görevine kısa zamanda geri döneceği ümidindeyim. Gecikse bile başkanımızın tekrar görevine en kısa zamanda döneciğinin ümidini taşıyoruz. Bu güveni ve ümidi tüm meclis üyesi arkadaşlar ve parti mensupları olarak taşıyoruz. İnanıyoruz, ümit ediyoruz ki hukuk en doğrusunu, en gerçeğini söyleyecek ve Sayın Başkanımız görevine kaldığı yerden tekrar devam edecektir” diye konuştu.

“ATAŞEHİRLİ BAŞKANIMIZI SEVİYOR”

Hizmet yapılırken hataların da yapılabileceğinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadi Özata, ancak Başkan Battal İlgezdi’nin çalışmalarında suç teşkil edecek bir durumun olmadığına inandığını belirtip, “Çünkü Ataşehirli Başkanımızı seviyor ve hakikaten Sevgili Başkanımız bu sekiz buçuk yıl içerisinde çok büyük hizmetlerde bulundu. Her şeyden önce insanız. Hatada yapmış olabiliriz. İnsanız her şeyden öce… Ama biz şuna inanıyoruz ki hukuki ve adli olarak değerlendirildiği zaman suç teşkil edebilecek bir durumun olmadığı kanaatindeyim. Burada yargı süreci etkilemek anlamında söylemiyorum. Biz burada bir sendeleme görüyoruz ve adaletin tecelli edeceğine de inanıyoruz” şeklinde ifade etti.

“ATAŞEHİRLİYE HİZMETE DEVAM EDİYORUZ, TEK EKSİKLİK BAŞKANIMIZIN OLAMAYIŞI”

Prosedür gereği Cuma günü saat 18:00’dan itibaren Ataşehir Belediye Başkanlığını Vekaleten yürüttüğünü kaydeden Sadi Özata, Meclis 1. Başkanvekili olması nedeniyle Belediyeler Yasası doğrultusunda görevi kendisine verdiğini hatırlatarak, “Tebligatın yapıldığı andan itibaren Belediyeler yasa gereği 1.Başkanvekili olmam nedeniyle Anayasa’nın 127.Maddesi ve 5393 Sayılı Belediyeler Yasası’nın 47.Maddesine göre Başkanımıza vekil olarak görev yapıyoruz. Pazartesi sabah mesainin başlamasıyla bütün birimlerimiz işinin başında. Eksiksiz olarak içerde ve dışarıda görevlerini yapıyorlar. Ataşehir Belediyesi olarak Ataşehirliye en iyi şekilde hizmete devam ediyoruz ve hiçbir aksama yok. Tek eksiklik başkanımızın olamayışından duyulan üzüntü ve hasret var” dedi.

VALİLİĞİN BELİRLEDİĞİ GÜN MECLİSİN TOPLANARAK BAŞKAN VEKİLİ SEÇECEK

Yasalar ve prosedür gereği Valiliğin tayin edeceği ve kendilerine tebliğ edilen günde Ataşehir Belediye Meclisi olarak seçim yapacaklarını kaydeden Ataşehir Beleidye Başkan Vekili ve Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata, Valiliğin belirlediği gün Meclisin toplanarak Başkan Vekili seçiminin gerçekleştirileceğinin altını çizip, “Sayın Valimiz bir gün belirleyerek doğrudan, veyahut Kaymakamlık kanalıyla bize tebliğ edilecek. Bizde, Meclis olarak o gün toplanarak kararlaştıracağımız bir arkadaşımızı sağduyu ve samimiyetle seçeceğiz.  Seçilen arkadaşımız tabii ki belediye başkanı olarak seçilmeyecek. Hukuki süreç devam ettiğinden sadece vekil olarak görevini sürdürecektir. Başkanımız dönene kadar vekaleten görev yapacak” şeklinde konuştu.

“ARZUMUZ, SEÇİMİN DEMOKRATİK OLARAK YAPILMASIDIR”

Grupların göstereceği, yada aday olanlardan kapalı zarf usulü oylama sonucu ile Başkan Vekilinin seçileceğini kaydeden Sadi Özata, itvhaber.com’a yaptığı değerlendirmede “Valiliğin belirlediği günde toplanan Meclisimiz Başkan Vekili seçimi yapacak. Oylamanın yapılması için istenilen, ilk iki oturumda salt çoğunluğun bir fazlası olma şartı aranacak. Son oylamada ise en fazla oy alan Belediye Başkanına vekaleten seçilmiş olacak. Arzumuz, bu işin prosedür ve yönetmelikler dahilinde demokratik olarak yapılmasıdır. İnşallah bu seçimden de Ataşehirliler için hayırlı bir netice çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.

HEPİMİZ ATAŞEHİR’E HİZMET ETMEK İSTİYORUZ

Geçici olarak görevden uzaklaştırılan Başkan Battal İlgezdi’nin avukatları aracılığıyla İdari Mahkemeye gerekli başvuruyu yapacaklarının altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadi Özata, açıklamalarında son olarak şu ifadelere yer verdi; “Başkanımız İdari Mahkemeye başvuruyor. Avukatları müracaatlarını yapacak. Süreci avukatları takip edecek. Dileğimiz adaletin erken tecelli ederek başkanımızın tekrar görevinin başına dönerek hizmetlerine kaldığı yerden devam etmesidir. Ataşehir’in kaosa değil birliğe, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Hepimiz hizmet için buradayız. Tüm meclis üyesi arkadaşlarım ve şahsım hizmet için buradayız. Tekrar söylüyorum inşallah adalet erken tecelli eder, Başkanımızda görevi başına döner ve bu kaos ortamı da sona ermiş olacaktır. Belediye Meclis üyeleri olarak hepimiz de Ataşehir’e hizmet etmek istiyoruz. Çünkü bizi seçenler tarafından ‘hizmet etsin’ diye için seçildik. Biz hizmet için varız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ