logo

Sadık Gürbüz & Erdal Güney MSKM’de Ataşehirlilerle

Sadık Gürbüz & Erdal Güney MSKM’de Ataşehirlilerle

Usta sanatçılar Sadık Gürbüz ve Erdal Güney, Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’nde Ataşehirli müzikseverlerle bir araya geldi.

Besteledikleri filim müzikleri ve Türküler ile tanınan usta sanatçılar Sadık Gürbüz ve Erdal Güney, Ataşehir Belediyesi eserlerini seslendirdiler.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Sadık Gürbüz ve Erdal Güney söyledikleri türkülerle müzikseverlerin beğenisini topladı.

SADIK GÜRBÜZ KİMDİR?

Sadık Gürbüz’ün müzikal yolculuğunun ilk adımı olan, Pir Sultan Abdal’ın şiirlerine yaptığı besteler; onun temel dayanağının şiirler olduğunu ortaya koyuyor. Ancak bu şiirleri besteleme şekline bakıldığında, müziğindeki ikinci kaynağın da türküler olduğu açık bir şekilde görülüyor. Sadık Gürbüz; Umut ve Yaşam Türküleri, Turna Elinden, Sevdadır gibi sevilen albümlerinden eşsiz türkülerini yorumladı.

ERDAL GÜNEY KİMDİR?

Erdal Güney’in küçük yaşlarda başlayan müzik yaşamı, üniversite yıllarıyla yoğunluk kazandı. Tahsin İncirci, Elmira Aşrafov, Jerair Arslanyan, Kemal Kaplan ve Ferhat Livaneli’den müzik dersleri aldı. 1997’den günümüze; Güney Türküleri, Yakımlar, Köprüler, Aşkiya, Unutulmayanlar, Hatırla Sevgili, Yemin, Asi Ruh, Elveda Rumeli, Bir Kıyıdan, Perihel adlı solo ve karma albüm çalışmaları hazırladı.

Erdal Güney yaptığı film, dizi müzikleri ve besteleriyle biliniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ