logo

Sadık Kayhan, ‘Yeni Çamlıca Bölgesi Türkiye’nin En Zor İmar Planı Çalışması’

Sadık Kayhan, ‘Yeni Çamlıca Bölgesi Türkiye’nin En Zor İmar Planı Çalışması’

Sadık Semih Kayahan Yeni Çamlıca bölgesinde yürütülen mülkiyet çalışmasının Türkiye’nin belki de imar planı açısından en zor çalışması olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP’li Meclis üyesi Sadık Semih Kayahan Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı toplantısında imar planları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Meclis üyesi Sadık Semih Kayahan Yeni Çamlıca bölgesi ile ilgili sorunların Türkiye’nin belki de imar planı açısından en zor çalışması olduğunu kaybederek, “2981 sayılı yasa dışında çözüm olmadığını anlatmaya çalıştım. 10 yıl içerisinde sonuç alınamadığını söyledik. İmar planının mülkiyet sorununu çözmeyeceğini herkes bilir. Yeni yönetimle görüşmelerde varılan mutabakat sonunda 11.000 metrekarelik bir alan temenni gerekiyordu. Bu meclisten geçti. Ancak bir teknik hatadan dolayı çektiğimizden dolayı tekrar Meclis’e gelmesi gerekiyordu. Bir aylık bir gecikme ile encümenden geçerek Büyükşehir’e gidecek. Maddi hatadan kaynaklanan bir aylık bir gecikme var. Ama geriye dönük de 10 yıllık önemli bir kayıp var. Bunu da hatırlatmak isterim.” Dedi.

YÖNETİM CHP’DE MECLİS KOMİSYON AK PARTİ’DE

Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimin Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu hatırlatan Sadık Semih Kayhan meclis çoğunluğunun AK Parti’de olduğunu vurguladı.

1 AYLIK GECİKMEYİ SÖYLÜYORUZ AMA 3 AYLIK GECİKMEYİ SÖYLEMİYORUZ

Mustafa Kemal, Aşık Veysel imar planının Başkan imzasına bağlanmasını eleştirerek, “Yani biz planı yapıp Meclisi göndermiş olsak da planın çıkma şansı yok. Planın işbirliği ile çıkması lazım. Mustafa Kemal, Aşık Veysel imar planının askı sürücünün gecikmesinin başkanın imzasına bağladı ancak 1 aylık bir gecikme doğrudur. Meclisin onayından sonra müdürlüğe gönderilmesi sürecinde 3 aylık gecikme var. 1 aylık gecikmeyi söylüyoruz ama 3 aylık gecikmeyi söylemiyoruz.” Dedi.

BOŞALTILACAK GECEKONDULARA YER VERME ALANLA İLGİLİ KURUMUN YETKİSİNDE

Boşaltılacak gecekondulara yer verilmesinin alanla ilgili kurumun yetkisinde olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Meclis üyesi Sadık Semih Kayahan eleştirilere yönelik yanıtlara da yer verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Ataşehir’deki dere boyları ile ilgili; yasa imar açısından uygunsa vatandaşa verilebilir der. Yoksa muadili bir yer verilir. O da yoksa kat mülkiyeti esasına göre yer verilir. Kim tarafından verilir? Yetkili kurum tarafından verilir. Esatpaşa’daki TOKİ’ye ait yerlerin devrini biz yatabiliyor muyuz? Hayır. TOKİ ciddi bir şekilde para istiyor vatandaştan.”

BİZ DAİRE VERECEK OLURSAK SAYIŞTAY BELEDİYEMİZİ SORUMLU TUTAR

 “İSKİ’nin sorumlu olduğu yerlerde İlçe Belediyesi vatandaşı oradan çıkartmak için yer verme yetkisi yoktur. Yenisahra Barbaros mahallelerinde naklettiğimiz yerlerle ilgili 10-12 tane binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Biz buralara daire verecek olursak Sayıştay belediyemizi sorumlu tutar. Umarım bu dönemde İSKİ sorumluluğunda bulunan yerlerin sorunu çözülür. Ayrıca kişisel olarak bizim de İSKİ ile bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Meclis üyesi arkadaşlarım, Ataşehirler ve tüm vatandaşlıklar ile İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ