logo

SAĞANAK YAĞIŞ VE SEL KARADENİZ’DE HAYATI FELÇ ETTİ

SAĞANAK YAĞIŞ VE SEL KARADENİZ’DE HAYATI FELÇ ETTİ

karadeniz_sel_ (1)Karadeniz’de akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kastamonu, Bartın ve Zonguldak’ta mahallelerde evler ve iş yerleri sular altında kaldı.

Akşam saatlerinde Zonguldak’ta aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Baruthane Sokak üzerinde bulunan köprüyü sel alınca yaklaşık 40 hane mahsur kaldı. Kastamonu’nun Cide ilçesinde aşırı yağış sonrası bir çok iş yeri ve evi su bastı.

Bartın’ın Kurucalişe İlçesi ve Tekkeönü Köyü ile Amasra İlçesi’ne bağlı Göçgündemirci Köyü’nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle dereler taşdı. Bu yerleşim birimlerindeki ev ve işyerlerini su bastı, yollar ulaşıma kapandı, araçlar denize sürüklendi.

karadeniz_sel_ (3)

CİDE’DE AEV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Cide ilçesinde aniden bastıran yağış sele döndü. İlçede bir çok işyeri ve evi su bastı. Sel suları nedeniyle evleri ve işyerlerini su basan vatandaşlar çareyi suları boşaltmaya çalıştı. İlçedeki dereler taşarken belediyeden vatandaşlara hoparlörden sel uyarısı yapılmaya devam etti. İlçe köylerinin bir çoğuna ise elektrik verilemedi.

KURUCAŞİLE SELE TESLİM

Yağmur, Bartın Kurucaşile İlçesi’nde sele yol açtı. İlçeden geçip denize dökülen dere taştı. İlçe merkezi sular altında kaldı. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Araçlar Kurucaşile Limanı’na sürüklendi. Liman kıyısındaki tersanede bulunan tekneler de sel sularıyla denize sürüklendi. Sel nedeniyle Bartın-Kurucaşile yolu ulaşıma kapandı. Bazı araçlar sel sularında mahsur kaldı. Yollarda yağmurun etkisiyle çok sayıda heyelan meydana geldi, ağaç devrildi.

karadeniz_sel_ (2)

2 KÖYDE 1 METRE SEL SUYU

İlçeye bağlı Tekkeönü Köyü’nde de dere taşması sonucu sel meydana geldi. Köyün merkezinde su seviyesi 1 metre yükseldi. Araç ve tekneler denize sürüklendi. Çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef oldu. Amasra’ya bağlı Göçgündemirci Köyü de dere taşması sonucu sel suları altında kaldı. Evleri su bastı. Araçlar suya gömüldü. İlçeye bağlı Çakraz tatil beldesi de aynı şekilde sele teslim oldu.

“KİMSE EVİNDEN ÇIKAMIYOR”

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın: “Kent merkezinde dükkanlar sular altında kaldı. Otomobil ve araçlar denize sürüklendi. İlçemize bağlı Tekkeönü Köyü’nde derenin taşması nedeniyle sel suları 1 metre kadar yükseldi. Kimse evinden çıkamıyor.”

karadeniz_sel_ (4)

NTV

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ