logo

Sahte İçki Nedeniyle Ölümler TBMM Gündeminde

Sahte İçki Nedeniyle Ölümler TBMM Gündeminde

Metil alkol zehirlenmesine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sahte içki nedeniyle meydana gelen yurttaş ölümlerini Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi geçtiğimiz günlerde 7 kişinin Mersin’de, 1 kişinin de Niğde’de metil alkol zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Metil alkol zehirlenmelerindeki artışın önüne geçmek için hangi ciddi önemlerin alınacağını soran İlgezdi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLGEZDİ, SAHTE İÇKİ ÖLÜMLERİNİ GÜNDEME TAŞIDI

CHP’li İlgezdi alkollü içkilerin üzerindeki vergilerin 2006- 2016 yılları arasında yüzde 265 oranında arttırıldığını ancak bunun da alkol bağımlılığını ve alkol tüketimini düşüremediğini ifade etti.

İlgezdi soru önergesinde;

“- 2000 yılından günümüze yıllar itibariyle kaç metil alkol zehirlenmesi vakası olmuştur? Vakaların yıllara göre dağılımı nedir?

– 2000 yılından günümüze yıllar itibariyle metil alkol zehirlenmesinden yaşamını yitiren kaç yurttaşımız vardır? Bu sayının yıllara ve illere göre dağılımı nedir?

– Kaçak ve evde yapılan içkiler nedeniyle meydana gelen Metil alkol zehirlenmesi vaka sayısı nedir? Bu sayısı toplam metil alkol zehirlenmelerinin yüzde kaçını oluşturmaktadır?

– Metil alkol zehirlenmelerinin ana nedeni 2006 yılından itibaren ciddi şekilde vergileri artırılan alkollü içkilere karşı yurttaşların kaçak ve evde yapılan içkilere yönelmesi midir?

–  Metil alkol zehirlenmelerindeki artışın önüne geçmek için hangi ciddi önemleri almayı düşünmektesiniz?” sorularına yanıt aradı.

Gamze İlgezdi konu hakkında, “Alkol tüketimi ve bağımlılığı ile mücadele için ciddi oranlarda ÖTV ve vergi artışları yaptıkları halde alkol tüketimi ve bağımlılığı sayıları sürekli artıyor. Vatandaşlar kaçak ve sahte içkilere yöneldiği için ölüm vakaları görülüyor.  2015’te sahte içkiler yüzünden onlarca yurttaşımız ölmüştü. Tekrar metil alkol zehirlenmesinden kaynaklı ölümlerinin ortaya çıkması kaygı verici. Yetkililerin acilen ciddi çözümler üretmesi gerekiyor. Sahte içki denetimleri sıklaştırılmalı” açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ