logo

Sanatçı Zara Kurşunlu Balının Tadına Parmakla Baktı

Sanatçı Zara Kurşunlu Balının Tadına Parmakla Baktı

Ünlü THM sanatçısı Zara Çankırı’da katıldığı  Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali’nde Kurşunlulu üreticilerin ürettiği ve festivalde birinci olan balı parmakları ile tattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi bal üreticilerinin ürünlerinin yarıştığı ve dereceye girenlerin ödüllendirildiği, bal üretimini teşvik ve tanıtmanın yanı sıra; gurbetteki Kurşunluları buluşturma, bir araya getirme, tanıştırıp kaynaştırma amacı ile Kurşunlu Belediyesi tarafından düzenlenen, Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali’nin 6.sı ünlü THM sanatçısı Zara’nın konser vererek katılımı ile gerçekleşti.
Şehir Stadı’nda düzenlenen, Kurşunlular ve köylüleri ile civar ilçelerden yoğun katılımın olduğu 6. Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali’ne 8 bininin üzerinde izleyici katıldı.

İç Anadolu gurubunda derecesi olan Kurşunlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterilerinin beğeni ile izlendiği Kurşunlu Bal Festivali’nde Yerel Sanatçı İsmail Ünver’de seslendirdiği eserler ile izleyicilerin beğenisini topladı.

6. Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali’ne Kurşunlu Şehir Stadı’nı dolduran izleyiciler ile birlikte; MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop ve belde belediye başkanları, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş, ÇANDEF Genel sekreteri Zekerşiya Açıkgöz, Ankara Kurşunlu Dernekler Birliği Başkanı Vahit Oğuz, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Eski Genel Başkanı ve ÇANDEF Onursal Başkanı Ömer Lütfi Özenç, MHP Çankırı Belediye Başkan Adayı Hakkı Yalçın, MHP Çerkeş Belediye Başkan Adayı Nurten Aşluk, muhtarlar, dernek başkanları ve yöneticileri, komşu ilçe, belde sakinleri ile yakın köylüler ve Kurşunlulular katıldı.

Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu yaptığı açılış konuşmasında dönem çalışmalarını özetledikten sonra; 30 yaşında başkanlığa layık görülüp seçildiğine dikkat çekip, “Makama layık görülüyoruz ki, 4 dönemdir belediye başkanlığına seçiyorsunuz.”dedi.

Düzenledikleri festivalin İstanbul ve Ankara’daki Kurşunluları Kurşunlu’da buluşturduğuna dikkat çeken Başkan Doğu, Halka hizmetin hakka hizmet olduğunu bilerek yola çıktığını, Kurşunluyu kalkındırmak için yapılması gereken her şeyi yaptığını söyledi.

Karabük’teki demir çelik fabrikası yatırımından sonra hızla kalkınmaya dikkat çeken Başkan İbrahim Doğu; Kurşunlu’nun şu an işsizlik sorunu olmayan nadir yerlerden biri olduğunu, yakın gelecekte ilçe nüfusunun 25 binlere ulaşacağını ifade etti. Günde 900 işçinin Kurşunlu’ya giriş çıkış yaptığını, seramik fabrikasına ilave 1200 istihdam ve yeni yatırımlar ve yan sanayi ile birlikte istihdamın 6 bin işçiye ulaşacağını belirtti.

Çankırı’da bile sokaklarda doğalgaz yokken Kurşunlu’da sokaklardaki her isteyenin doğalgaz alabildiğini ifade ederek bunların Kurşunluların, Kurşunlu Belediyesinin parası ile yapıldığına dikkat çekip; sanayide yeni yatırımlar yapıldığını, 36 yeni dükkanın yapımının devam ettiğini söyledi.

Kurşunlu balının en kaliteli bal olduğunu ifade eden Başkan İbrahim Doğu; “Bizim çevremizde çam, ayçiçeği, bal otu yok. Sadece binbir çeşit çiçek var. Kurşunlu balının, bizim balımızın kalitesi işte bu çiçeklerden geliyor.”dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Doğu’nun açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Ak Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, “Bu milletin gönülleri vatan ve bayrak aşkı ile dolu vatandaşları, hangi siyasi partide olursa olsunlar zihinlerindeki tek şey; ülkeye hizmet etmek oluyor.”diyerek başladığı konuşmasında; İbarhim Doğu’nun da başkanlığı süresinde ilçesi Kurşunluya hizmet ettiğine dikkat çekerek, hizmetinin daim olmasını diledi.

Ülkede istikrarsızlığın olduğu dönemlerde hizmetin aksadığını iddia eden Hüseyin Filiz, bölgede ağırlığı hissedilen TOKİ, Doğalgaz ve Kalkınmada Öncelikli Bölge uygulamalarının hükümetlerinin projeleri olduğunu ifade etti.

“Kalkınmada 4. Bölgede olan KUZKA illerinden Çankırı’nın kalkınmaya ihtiyacı olduğunu kabul ettirerek kalkınmada 5. Bölgeye dahil ettirdik. Organize sanayi kurulursa Çankırı 6. Bölgeye dahil oluyor. Doğru bir tercihle Ankara il sınırına yakın kurulan organize sanayi bölgesine 100’e yakın yatırımcı bulduk. Bu yatırımcılardan bir tanesi Japon lastik firması. Çankırı’da üreteceği lastik fabrikasında 2500 kişinin üzerinde istihdam yaratacak.”diye konuşan Hüseyin Filiz; Karatekin Üniversitesi’nin kapasitesinin 25 bine ulaşması ile birlikte artan Çankırı nüfusunu 3 milletvekili çıkaracak sayıya ulaşacağını iddia etti.

Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin iki mesajını getirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ilk mesajının Ramazan Bayramı kutlaması olduğunu söyledi.

Hükümet politikaları hakkında eleştirilerini dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, dış politikada sıfır sorundan “sırf soruna” gelindiği, yapılan hatalar sonucu hükümetin PKK ve PYD’ye teslim olduğunu iddia etti. Borçlanmadaki artışa dikkat çeken Karakaya, iktidar belediyelerinin birçoğunda işçi ücretleri bile ödenemezken, bütün engellemelere rağmen Kurşunlu Belediyesi’nin hizmetlerinden dolayı başkana teşekkür etti.

Devlet Bahçeli’nin “Kurşunlulara Başkan İbrahim Doğu’dan memnun musunuz?”sorusunu ileten Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, memnunsanız 2014 Yerel seçimlerinde 5.kez Kurşunlu Belediye Başkan Adayı olarak açıklandığını Kurşunlulardan seçimlerde desteklerini beklediklerini ifade ederek partiye belediye başkanı olarak gönderme isteğinin Bahçelinin Kurşunlulardan isteği olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra sahneye gelen ünlü sanatçı Zara ve konuklar dereceye giren bal üreticilerine ödüllerini verirken, Belediye Başkanı İbrahim Doğu’da Zara ve diğer konuklara dereceye giren üreticilerin ballarından hediye etti. Başkan Sanatçı Zara’dan balı parmağı ile tatma geleneğine uymasını istedi. Başkandan gelen talebi geri çevirmeyen Zara, İbrahim Doğu tarafından hediye edilen balı parmakları ile tattı.

Sevilen sanatçı Zara konserinde seslendirdiği türküleri ile Kurşunlulara özel bir gece geçirtirken; izleyiciler de türkülere eşlik ederek ve zaman zaman oyunlarla katılarak renkli bir konser akşamı yaşadılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ