logo

‘SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ’ ÜZERİNE KONUŞTULAR

‘SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ’ ÜZERİNE KONUŞTULAR

Doğu Yücel, Müjde Uzman ve Birol Namoğlu, Ataşehir Belediyesi MSKM İnal Aydınoğlu Konferans Salonu’ndaki panelde “Sanatın İyileştirici Gücü” üzerine konuştular.

Doğu Yücel, Müjde Uzman ve Birol Namoğlu “Sanatın İyileştirici Gücü” üzerine konuştular.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi İnal Aydınoğlu Konferans Salonu’ndaki paneli 70 dolayında sanatsever izledi.

Panele katılan Doğu Yücel, Müjde Uzman ve Birol Namoğlu okumanın, filmlerin ve müziğin evrensel dili ve hayatımıza etkileri üzerine düşüncelerini anlattılar.

Küçük Kıyamet ve Okul filmlerinin senaristi, yazar Doğu Yücel günümüz toplumunda en büyük eksikliğin empati olduğuna dikkat çekerek, “Sanat tam bu noktada başka insanların dünyasına girmemiz için bir olanak sağlıyor” dedi. Doğu, sanatçının üretirken de iyileşme sağladığını belirtti.

Oyuncu Müjde Uzman ise daha çok kitap okunması, daha çok film izlenmesi ve daha çok müzik dinlenmesinin olumlu etkileri olduğunu ifade etti.

Gripin’in solisti Birol Namoğlu da müzik aracılığıyla duygularını karşı tarafa aktardıklarını söyledi. Namoğlu şöyle konuştu: “67 şehirde konserler verdik. Bu konserlerimizde aynı şarkıları söyledik. Şarkıların aynı yerlerinde hep aynı tepkileri gördük. Bu da sanatın birleştirici gücü… Müzik, beraber iyileşmeyi sağlayacak önemli bir unsur.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ