logo

“ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ‘İBB’Yİ EZİP GEÇİYOR!”

“ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ‘İBB’Yİ EZİP GEÇİYOR!”

ibb_onergeİBB ve Kadıköy Belediye Meclisi CHP’li Üyesi N. Kemal Ceylan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde  “Şehircilik Bakanlığı Ezip Geçiyor” haberini sordu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Özellikle Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanı ile ilgili sorunların sahipsizliğine dikkat çekilen önergede, 2016 sonuna doğru bitecek olan Fikirtepe’deki 40-50 katlı gökdelenlerin yerleşime açılması ile bölgede nüfusun 200 bin geçeceğinin altı çizilerek; şimdiden yoğunlaşan trafik ve altyapı sorunlarını kimin çözeceğini soruldu.

CHP’li Üyesi N. Kemal Ceylan tarafından verilen önergede, “Fikirtepe de altyapı sorunuyla beraber trafik sorunu da sürmekte Hasanpaşa dan E-5 girişi Kadıköy’den E-5 Fikirtepe’ye giriş şimdiden yarım saat sürüyor ve en az yarım saat araç konvoyu oluşmakta” ifadelerine yer verilerek, şimdiden yaşana trafik sorununun daha da artacağı kaydedilip; “Bu sorunları kim çözecek?  İ.B.B den yetkileri alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mı?” soruları ile çözüm için adresin neresi olduğunu sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İBB Meclisinin ve Başkan Topbaş’ın Yetkilerini Ezip Geçiyor!

CHP İBB Meclis Üyesi Kemal Ceylan hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclis toplantısında sözlü okuyarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Belediye Meclislerinin ve Belediye Başkanlarının yetkilerini gasp etmesini ve Kadıköy Fikirtepe’de ki çıkmazı gündeme getirdi.

Şu soruyu Başkan Kadir Topbaş’a sordu: “Geçtiğimiz günlerde basın bültenlerindeki haberler şöyle; “Şehircilik Bakanlığı Ezip Geçiyor’’ Bu habere yalan diyebilir misiniz? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ezip geçiyor. Kimi ezip geçiyor? Büyükşehir Belediye Başkanlarını, Meclis Üyelerini, İlçe Belediyeleri, İlçelere oy veren seçmenleri, hepimizi ve yerel yönetimleri Bakanlık ezip geçiyor.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Aralık ayı toplantılarında Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyesi N. Kemal Ceylan imzası ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge;

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Fikirtepe de 40-50 katlı gökdelenler yükselmekte, kaba inşaatları 2016 yaz dönemine kadar bitecek  gibi gözüküyor. Bir şehir ve ya bir bölge yenilenirken bu proje alt yapısıyla beraber yürür. Bitimiyle birlikte Nüfusu neredeyse 200 Bini bulacak. Fikirtepe de altyapı sorunuyla beraber trafik sorunu da sürmekte Hasanpaşa dan E-5 girişi Kadıköy’den E-5 Fikirtepe’ye giriş şimdiden yarım saat sürüyor ve en az yarım saat araç konvoyu oluşmakta. Bu sorunları kim çözecek?  İ.B.B den yetkileri alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mı?

Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş merkezi hükumetle ve Sayın Başbakanla bu sorunları neden görüşmüyor? Belediye Başkanımızın imar konusunda dikkatini çekmek istiyorum; bütün gelişmiş ülkelerde imar ve diğer konulardaki yetki yerel yönetimlerindir. Merkezi hükumete bağlı bakanlıkların  ayrı ayrı imar yetkisi var, 5-6 Bakanlığın imar yetkisi var. Böyle karmaşıklık ve yetki karmaşasında düzgün bir şehircilik planlaması çıkmaz.

Geçtiğimiz günlerde basın bültenlerindeki haberler şöyle; “Şehircilik Bakanlığı Ezip Geçiyor’’ Bu habere yalan diyebilir misiniz? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ezip geçiyor. Kimi ezip geçiyor?Büyükşehir Başkanlarını, Meclis Üyelerini, İlçe Belediyeleri, İlçelere oy veren seçmenleri. Evet arkadaşlar hepimizi, yerel yönetimleri bakanlık ezip geçiyor.

Sayın Başkan, bu tiyatroya bir son vermek lazım. Yetkilerinizi kullanarak, iradenizi kullanarak gereğini yapın ya da yerel yönetimleri merkeze bağlayarak bu tiyatroya son verelim. Sayın Belediye Başkanımızdan bu sorunların çözümü için Sayın Başbakan ve yetkili Bakanlarla konuşup bu sorunların çözümü için ağırlığını koymasını bekliyoruz. Davul omuzda tokmak başkasının elinde anlayışıyla yerel yönetimlerin sorunlarının çözülmeyeceğini biliyoruz. Bu konularda Sayın Başkanımızın gerekli girişimleri yapacağını umuyoruz. Önergemizin başkanlık makamına havalesini saygılarımla arz ederim.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ