logo

ŞEHİRCİLİK ŞURASI ANKARA’DA TOPLANDI

ŞEHİRCİLİK ŞURASI ANKARA’DA TOPLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehircilik Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin insan odaklı yeni şehirleşme vizyonunu, gelişen koşullar çerçevesinde katılımcı bir şekilde belirlenebilmesi için Şehircilik Şurası düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başlayan şura, dört ana komisyonda çalışmalarını yürütecek. Komisyonların gündem konuları ise şöyle; Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Şehirleşme, Göç ve Uyum, Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü.

Saygın akademisyenler, bürokratlar ve uzmanlarıyla birlikte ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağını şura ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki; “Şehircilik Şurası ile insanımızın ruhunun, tarihsel birikiminin, toplumsal hassasiyetlerinin ve şehirli kimliğinin ön planda tutulduğu konular, güncel gelişmeler ışığında, akademisyenler, üniversiteler, ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından tartışmaya açılıyor.” dedi.

Türkiye’nin insan odaklı şehirleşme vizyonunun değişen koşullar çerçevesinde yeniden belirleneceğini vurgulayan Bakan Özhaseki, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın görev alanına giren konulara ilişkin durum tespitleri ve incelemeler yapılacak, sorunlar belirlenecek, stratejiler geliştirilecek, akabinde çözüm önerileri sunulacaktır. Medeniyetimizin ve geleneksel kültürümüzün sürdürülebilmesi için, doğal ve tarihi dokunun korunup gelecek nesillere aktarılabilmesi için, yepyeni bir anlayış ortaya çıkıyor.” ifadesini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ