logo

Şehit Müdür Gaffar Okkan Diyarbakır ve Sakarya’da Anıldı

Şehit Müdür Gaffar Okkan Diyarbakır ve Sakarya’da Anıldı

Diyarbakır’da görev yaparken 17 yıl önce bugün, 24 Ocak 2001’de suikaste uğrayarak şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Diyarbakır ve memleketi Sakarya’da anıldı

Recep Kenan/itvhaber.com

Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Diyarbakır ve Sakarya’da Anıldı

17 yıl önce bugün, 24 Ocak 2001’de görev yaptığı Diyarbakır’da suikaste uğrayan ve yaşamını yitirerek şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan bugün Diyarbakır ve memleketi Sakarya’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Diyarbakır’da 2001 yılında saldırıya uğrayarak şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve beraberindeki 5 polis memuru, saldırıya uğradıkları caddede düzenlenen törenle anıldı.

Anma törenine, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Emniyet Müdür yardımcıları, polisler, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, STK temsilcileri ile kentte adı Ali Gaffar Okkan konulan çocuklar katıldı.

17 YAŞINDAK DİYARBAKIRLI “ALİ GAFFAR”LAR TÖRENDE

Ali Gaffar Okkan şehit edildikten bir sene sonra dünyaya gelen ve aileleri tarafından Ali Gaffar ismi verilen, şu an her biri 17 yaşında olan gençler de, Okkan’ın anıtının önündeki törene katılarak, karanfil bırakıp dua etti.

VALİ VE AİLESİ İLE KABRİ BAŞINDA TÖREN

Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın Hendek ilçesindeki kabri başında düzenlenen törene, eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan Çalışkan, yakınları ile Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, askeri erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Okkan’ın öz geçmişi okundu.

17 YIL ÖNCE 24 OCAK’TA ŞEHİT OLDU

17 yıl önce bugün, 24 Ocak 2001’de suikaste uğrayarak hayatını kaybeden Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile beraberindeki polis memurları Mehmet Kamalı, Selahattin Baysoy, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Sabri Kün de saldırıda şehit olmuştu.

GAFFAR OKKAN KİMDİR?

1952 Sakarya, Hendek doğumlu olan Ali Gaffar Okkan, 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji’nden, 29 Eylül 1973 tarihinde de Polis Akademisi’nden mezun olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı.

Gaffar Okkan Kars Emniyet Müdürü iken, Diyarbakır gibi yıllarca PKK ve Hizbullah terörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarını yaşayan bir ile emniyet müdürü olarak atandı. Hüseyin Velioğlu’nun İstanbul Beykoz’daki villasına yapılan baskında büyük rolü vardı. Gaffar Okkan, Hizbullah’ın çökertilmesinde çok önemli bir rol oynadı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası’na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflatun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde şehit edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ