logo

SEHR-İ MEDENİYET BURSA’DA DA GERÇEKLEŞECEK

SEHR-İ MEDENİYET BURSA’DA DA GERÇEKLEŞECEK

Bursa_sehri-Medeniyet_defile (1)Medyadoktoru tarafından düzenlenen Başbakanlık destekli proje Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesi ve Projesi 28 Kasım’da Bursa BB’nin desteğiyle gerçekleşiyor.

Yaklaşık 3 yıldır Medyadoktoru Yapım firması tarafından birçok farklı ilde gerçekleşen ve Başbakanlık tarafından da desteklenen projeler arasında yer alan Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesi ve Projesi 28 Kasım’da Bursa Büyükşehir Belediyesinin resmi destekleriyle gerçekleşecek.

Bursa_sehri-Medeniyet_defile (8-2)

Gerçekleştiği her ilde o bölgenin gelenek görenek kültür ve medeniyetlerini proje ile buluşturduklarını belirten projenin yapımcısı Savaş Uğurlu, “Günümüz dünyasında, kültürün toplumları dönüştürmedeki gücü açıktır. Ülkemizde Kültürün, tarihi değerleri, geleneksel uygulamaları, Türk motifleri ve sanata kadar uzanan farklı kolları sayesinde hayatımız birçok alanda zenginleşmektedir. Bu bağlamda kültürel miras ve kültürel çeşitlilik kavramları, toplumlar için bir yakınlaşma, diyalog, uyum ve kimlik kaynağını oluşturmaktadır. Şehr-i Medeniyet Kültür Defilesi, Medyadoktoru Yapım firmasının kültür çalışmaları arasında yer alan, sürdürülebilir tanıtım ve uluslararası platformlara ulaşabilmek adına gerçekleşen bir etkinliktir” dedi.

Bursa_sehri-Medeniyet_defile (6)

BURSA İPEĞİ OSMANLI DÖNEMİ İLE BİRLEŞİYOR

Toplumların hafızalarını tazelemek, tarihi hasretlerimizi gidermek amacıyla “SEHR-İ MEDENİYET” kültür projesini 28 Kasım da Bursa’da büyük bir organizasyon ile gerçekleştireceklerini belirten yapımcı Savaş Uğurlu, “Önemli medeniyetleri ve kültürleri topraklarında barındıran güzel şehrimiz Bursa’mızda ipeği uluslararası platformlarda geniş kitlelere ulaştırmak için büyük bir organizasyona imza atacağız. Osmanlı kültürümüz ile Bursa kültürümüzü birleştirerek günümüze uyarlayacağız. Projemizde 30 parça özel kıyafet Timuçin Denizmen tarafından tasarlanarak, dünyanın en önemli gazetecilerini etkinliğimize davet ederek ulusal ve uluslararası medya aracılığı ile geniş kitlelere ulaşacağız” diye konuştu.

Bursa_sehri-Medeniyet_defile (6-1) -

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ