logo

SERBESTLEŞEN DEMİRYOLU TEKELLEŞİYOR

SERBESTLEŞEN DEMİRYOLU TEKELLEŞİYOR

tcddCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, demiryollarında özelleşmenin tekelleşmeye yol açtığını ifade etti. Bu kapsamda uygulamadan dönen ülkelerden örnek verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın demiryolu ağının özelleştirilmesi ve özel sektörün tekeline verilmesinin yolunu açtığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt; özelleştirme veya serbestleşme adı altında yapılan çalışmaların benzerinin İngiltere’de, Arjantin’de, Kanada’da gibi birçok ülkede yapıldığını, bu ülkelerde çok ciddi geri dönüşler olduğunu iddia etti.

DEMİRYOLLARININ SERBESTLEŞTİRİLMESİNİ DENEYEN ÜLKELER BAŞARISIZ OLDU

Geçen hafta yaptığı açıklamada Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın demiryolu ağının özelleştirilmesi ve özel sektörün tekeline verilmesinin yolunu açtığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bu kez de aynı süreci yaşayan ülkelerden örnekler vererek yasayı eleştirdi.

“Özelleştirme adı altında veya serbestleşme adı altında yaptığınız çalışmaların bir kısmını da İngiltere’de, Arjantin’de, Kanada’da yapmışlardı ve buralarda da çok ciddi geri dönüşler oldu” diyen Öğüt, bu ülkelerdeki başarısız örneklere rağmen, hükümetin yasada hala ısrarcı olup olmadığını sordu. CHP’li Öğüt, Demiryollarının özel sektöre teslim edilmesiyle çok ciddi kazalar yaşanacağını, güvenlik konusunda çok ciddi problemler yaşanacağını da vurguladı. TCDD’nin geçtiğimiz yıllarda çalışan sayısının 55 bin işçiden 28 bin işçiye düştüğü süreç geçirdiğini de hatırlatan Öğüt, “Bu süreçte taşeronlaşmayla ilgili güvenlik daha da azalacak bu güvenliği nasıl sağlayacaksınız” diye sordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ