logo

Sevgi Seli Metin Külünk’ü Gençlerle Buluşturdu

Sevgi Seli Metin Külünk’ü Gençlerle Buluşturdu

Sevgi Seli Engelliler Derneği’nin her hafta düzenlediği “Gençlerle Bürokratlar Buluşuyor” programının bu haftaki konuğu Ak Parti 26. Dönem Milletvekili Metin Külünk oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yoğun katılım sağlanan programda gençlerin sorunlarını cevaplayan Metin Külünk Ataşehir’de kültür merkezinin az oluşuna ve gençlik merkezlerinin gerekliliğine dikkat çekti..

Engelli ailelerinden gelen “çocuk bakım merkezi istiyoruz” taleplerini; bazı Ak Parti belediyelerinde bu uygulama varlığının altını çizerek; Ak Partili Belediyelerimizde çocuk bakım merkezleri var.  Fakat yeterli değil her. Belediye bu sorumluluğu üstlenmeli ve yeni yaşam engelli istirahat evleri yapılmalı.” Diye konuştu.

Engellilerin rapor dilimleri kapsamı nedeniyle yaşadığı sorunları dile getiren Sevgi Seli Engelliler Derneği (SSED) Genel Başkanı Fahri KOL, sorunlar hakkında Metin Külünk’ü bilgilendirerek; engelli sağlık raporlarındaki yüzde 40 dilimine birçok engellinin takılmalarını ve engelli sayılmamaları büyük oranda mağduriyete uğradıklarını ifade etti. Fahri Kol, engelli derecesine göre engelli hakları verilirse daha adil olacağının ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini  altını çizdi.

Başkan Fahri KOL, aynı zamanda Engelli Otomobil ÖTV muafiyetinde geçen yıl kanun değişikliğine gidilerek 200.00 TL sınırlandırıldı. Ancak şimdi dolar kurundan ve piyasa zamlarından Otomobil fiyatları %30 arttı Fakat Engelli OTV si hala 200.00 de sınırlı bu sınırın arttırılması gerektiğini ifade etti.

Sevgi Seli Engelliler Derneği (SSED)’nin “Gençlerle Bürokratlar Buluşuyor” programına konuk olan Metin Külünk, gençlerle yakından ilgilenip sohbet ederek sorunlarını dinledi. Başkan Fahri KOL, katılım vbe katkılarından dolayı Külünk’e plaket takdim edip yönetim kurulu adına teşekkür etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ