logo

Sevil Atasoy ‘Uyuşturucudan ölümler 1 Yılda 4 Kat Artı’

Sevil Atasoy ‘Uyuşturucudan ölümler 1 Yılda 4 Kat Artı’

Baris_sevil_atasoyAtaşehir’de düzenlenen seminerde konuşan Üsküdar Üniversitesi ŞİDAM Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy uyuşturucudan ölümlerin bir yılda 4 kat arttığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı’nın Koordinatörlüğünde Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir ilçe Emniyet Müdürlüğü, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar Üniversitesi İşbirliği ile “Bağımlılıkta Vaka Tartışmaları” konulu seminer düzenlendi.

Üsküdar Üniversitesi Şiddet ve Suçla Mücadele ve Uygulama  (ŞİDAM) Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, uzun süredir yapılan uyuşturucu ile mücadele programlarının bir çoğuna katıldığını ilk kez böyle kalabalık bir toplantı gördüğünü söyleyerek, yoğun katılımla düzenlenen program için Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’na teşekkür etti.

Transit Ülkeyiz Bağımlımız Az Değil Artık

Uyuşturucu madde ile mücadele konusunda polis ve jandarmanın çalışmaları ile başarılı ülkeler arasında yer alan Türkiye’de bile üzerinden geçen uyuşturucunun tamamının yakalanamadığını belirten, neden olarak; üretimi yapılan Afganistan ile 1,5 milyona yakın tüketici ile tüketimin yapıldığı Avrupa arasında transit ülke olmasını gösterdi.

Geçmişte transit ülke kabul edilen Türkiye’nin madde bağımlılığı sayısındaki azlığı ile övünüldüğünü hatırlatan Üsküdar Üniversitesi Şiddet ve Suçla Mücadele ve Uygulama (ŞİDAM) Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy bu durumun 15 – 20 yıl önce böyle olduğunu söyledi.

Türkiye’de bu gün madde bağımlısı sayısında önemli artış olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sevil Atasoy, önceki yıla göre ölümlerdeki artışın 4 katına çıktığını söylediği uyuşturucu bağımlığının hal sağlığı sorunu olduğunun altını çizdi.

“Maddelerin adını vererek, zararlarını anlatmakla çocuklarımızı bu beladan uzak tutamayız” diyerek mücadele yöntemleri ile ilgili örneklerde; ailelerin çocukları ile ilişkilerinin belirleyici etkenler arasında olduğunun vurgulandığı konuşmalarda, Hz. Ali’nin “Çocuklarınızla; 7 ayına kadar oyun oynayın, 15 yaşına kadar arkadaş olun, 15 yaşından sonra istişare edin” sözlerini örnek gösterildi.

Kullanmaya başlamanın engellenmesinin, bağımlılıkla mücadeleden daha etkili ve ekonomik olduğunu söyleyen Atasoy, aileyi dikkate almayan, eğitimli olmayanların verdiği önleyici çalışmalar, mücadele, ders anlatımı gibi verilen bilginin uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelede işe yaramadığını söyledi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ