logo

SGK Ücretsiz Alınabilen 52 İlacı Ödeme Listesinden Çıkardı

SGK Ücretsiz Alınabilen 52 İlacı Ödeme Listesinden Çıkardı

 SGK, yurttaşın daha önce ücretsiz alabildiği kas gevşetici kremler, ağrı kesiciler pandemide kullanılan ağız boğaz spreyleri gibi 52 ilacı ödeme listesinden kaldırdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

SGK daha önce ücretsiz alınabilen 52 ilacı ödeme listesinden kaldırdı. Hekim ve eczacılar karara tepki gösterdi.

SGK ÜCRETSİZ ALABİLNEN 52 İLACI BUGÜNDEN İTİBAREN ÖDEMEYECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) daha önce reçetelere yazılan, yıllarca hastaların ücretsiz alabildiği 52 ilacı bugünden itibaren artık ödemeyecek. Yurttaşlar bu ilaçları kendi cebinden ücret ödeyerek alacak.

SGK ücretsiz alınabilen ödeme listesinden çıkarılan ilaçlar arasında, kas gevşetici kremler, ağrı kesici ve iltihap giderici spreyler, pandemi döneminde en çok kullanılan ağız ve boğaz spreyleri, bebeklerin diş çıkarırken ağrılarında kullanılan diş jelleri yer alıyor.

“52 İLAÇ HANGİ GEREKÇELERLE SGK GERİ ÖDEME LİSTESİNDEN ÇIKARILDI?”

“Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlar tarafından yıllardır kullanılan bu ilaçları tekrar geri ödeme listesine almalıdır” ifadeleriyle karara tepki gösteren hekimler ve eczacılar “52 ilaç hangi gerekçelerle SGK geri ödeme listesinden çıkarıldı?” diye soruyor.

VATANDAŞIN İLAÇLARA ULAŞIMI ENGELLENECEK, ÖDEMESİ ARTIRACAK

Sağlık harcamalarının bir gider kalemi olmadığı, halk sağlığına yapılan bir yatırım olduğu, ilaç harcamalarında tasarrufun geri ödeme listelerinden ilaçların çıkarılmasıyla yapılamayacağına dikkat çekilen açıklamalarda, vatandaşın ilaçlara ulaşımının engelleneceği ve cebinden çıkacak ilaç ödemesinin artıracağı vurgulanıyor

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ