logo

SICAKLIK DÜŞÜYOR, ANADOLU’NUN KUZEYİNE KAR GELİYOR

SICAKLIK DÜŞÜYOR, ANADOLU’NUN KUZEYİNE KAR GELİYOR

kar_yagisSıcaklıkların düştüğü yurdun, Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji genel Müdürlüğü Analizler Şubesi tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇANKIRI, SİVAS VE KAYSERİ YÜKSEKLERİNDE KAR BEKLENİYOR

Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu çevrelerinin, gece saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Niğde ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Çankırı, Sivas ve Kayseri çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde güney ve batı kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ’İN İÇ KESİMLER, DOĞU ANADOLU’NUN KUZEYİNDE KAR

Yağışların; bu akşam saatlerinde Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere; genellikle yağmur ve sağanak, gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi ile İç Anadolu’nun güney ve batısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKTA 4 DERECEYE VARAN DÜŞÜŞ

Yapılan tahminlerde hava sıcaklığının, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

YER YER KUVVETLİ RÜZGAR

Kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarların Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları ile Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Akşam saatlerinde Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ