logo

Sıcaklık Düşüyor, İç Bölgelerde Kar Yağışı Geliyor

Sıcaklık Düşüyor, İç Bölgelerde Kar Yağışı Geliyor

Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havan sıcaklık düşüşü beraberinde Marmara, Kuzey ve Güney Ege’de fırtına İç, Kuzey ve Doğu kesimlerde kar yağışını getiriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bir süredir mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların Türkiye genelinde hissedilir derecede (8-15 C derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

ÜLKEDE GENELİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Eskişehir, Aksaray, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Sivas, Yozgat, Çankırı çevreleri ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde; Rize il geneli, Artvin’in kıyı kesimleri ve Trabzon’un doğusu ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2/12saat) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Kuzeybatı kesimlerde 5 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güneyli yönlerden hafif, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de kuzeyli yönlerden orta kuvvette, zamanla Marmara ve Kuzey Ege kıyı kesimlerinde kuvvetli(30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA, KUZEY VE GÜNEY EGE’DE FIRTINA

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre, Marmara’da 15.03.2020 Pazar günü öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75 km/sa) bekleniyor. Fırtınanın Marmara’da Salı günü ilk saatlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Kuzey Ege’de yarın Pazar Günü öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75 km/sa) bekleniyor. Fırtınanın Kuzey Ege’de Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Güney Ege’de Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75 km/sa) bekleniyor. Fırtınanın Güney Ege’de Salı günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Halen yurdumuzun güney ve doğu bölgeleri Doğu Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın yurdumuzun doğu bölgelerinde yağmur şeklinde yağışlara neden olduktan sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İÇ KESİMLERDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

15 Mart Pazar günü Balkanlar üzerinden gelen mevsime göre soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği tahmin edilirken, yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların Pazar gecesi ve pazartesi günü Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmura ve bölgelerin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. Yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar doğu bölgelerimizde genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

KARADENİZ’İN İÇ KESİMLERİ, DOĞU ANADOLU’NUN KUSEYİ KAR YAĞIŞLI

Yağışların; Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Sivas, Yozgat, Çankırı çevreleri ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

8-15 C DERECE AZALAN SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNECEK

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelmesi beklenilen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte önümüzdeki hafta başında Türkiye genelinde hissedilir derecede (8-15 C derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

ANİ ISI DÜŞÜŞÜNE DİKKAT!

Bir süredir mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta hissedilir derecede azalması ile birlikte normallerinin altına düşmesi beklendiğinden başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI!

Ülkemizi etkilemesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Pazartesi gününden itibaren, Trakya, Marmara’nın doğusunun yüksekleri, Karadeniz’in iç kesimleri,İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’da zirai don beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ