logo

Şiddetli Yağış Sel Doğu Karadeniz’i Teslim Aldı

Şiddetli Yağış Sel Doğu Karadeniz’i Teslim Aldı

Rize’de şiddetli yağışın yol açtığı taşkın nedeniyle vatandaşlar mahsur kaldı. Selden etkilenen, yıkılma riskli 7 katlı bina tahliye edildi. Sele kapılan araçlar sürüklendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Merkeze bağlı Kömürcüler köyündeki derenin taşması sonucu Muradiye beldesi ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı sağlayan yol kapandı.

Merkeze bağlı Güzelyurt, Güneysu ilçesine bağlı Yukarı islahiye köyleri ile Kalkandere ilçesinde bazı vatandaşların heyelan ve taşkın sonucu ev ve derede mahsur kaldıkları öğrenildi.

Arazide bulunan Merve, Ümre ve Mevlüt Sancaktutan ile Gürcistan uyruklu bir kişi, ekiplerin yardımıyla halata tutunarak derenin karşısına geçti.

Bölgede aşırı yağışların devam etmesinin beklendiğini, bu nedenle vatandaşların taşkın ve sel baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.

Samsun’un Terme ve Ordu’nun Ünye ilçeleri için tekrar uyarıda bulunan Meteoroloji ani taşkın, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.  Ayrıca Orta ve Doğu Karadeniz’de de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların şiddetini arttıracağı belirtildi.

BÖLGEDE RİSK DEVAM EDİYOR

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteorolojiden alınan son bilgilere göre, kentte son gerçekleşen yağışlar ve radardan elde edilen görüntüler dikkate alındığında; ilerleyen saatlerde Rize merkez ile Güneysu ve Kalkandere ilçelerinde ani taşkın riski bulunduğu ve riskin akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle dere yatağında bulunan köprü ve menfez çevrelerinde meydana gelebilecek taşkınlara karşı ilgili kurum, kuruluşlar ve vatandaşların hazırlıklı ve dikkatli olmasının önem arz ettiği kaydedildi.

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Halen Orta ve Doğu Karadeniz’de (Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın (02.08.2018 Perşembe) ve Cuma (03.08.2018) günleri etkisini ve şiddetini artıracağı tahmin ediliyor

Bölgede Perşembe ve Cuma günleri görülecek yağışların, 48 saatlik süre zarfında Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) yerel olarak bazı il ve ilçelerde toplamda 100-200 kg/m2 yağış bırakacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ