logo

Siirt’te Askere Bombalı Tuzak: 8 Şehit

Siirt’te Askere Bombalı Tuzak: 8 Şehit

bomSiirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzaklana bomba PKK’lı teröristlerce uzaktan kumanda ile patlatıldı. 8 asker şehit oldu.

Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar yola tuzakladıkları bombayı, uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden 8’i şehit düşerken, yaralı askerlerin olduğu belirtildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2’sinin rütbeli, 6’sının da er olduğu öğrenildi.

Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt’ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.

Vali’den Açıklama

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, teröristlerce tuzaklanan bombanın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 8 askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK: Kahraman Sekiz Personelimiz Şehit Olmuştur

TSK bugün Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen birliğe uzaktan kumandalı patlayıcıyla düzenlenen saldırı sonucu sekiz askerin şehit olduğunu açıkladı.

Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK’lıların yola tuzakladığı ve askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıp 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı.

Şirvan Ve Pervari İlçelerine Giriş Ve Çıkışlar Kapalı

Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor. Siirt 3’üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi.

bombali_saldiri

Önceki Gün 4 Şehit

Türkiye Suruç patlamasının ardından artan terör olayları ile sarsılıyor. Siirt saldırısından hemen önce dün gece de TSK 4 askerini şehit vermişti.

Lice’de canlı kalkan olanların arasına giren teröristler ateş açmış ve aralarında 1 teğmeninde olduğu 4 askerimiz şehit düşmüştü. Bugün o askerlerin cenazeleri kalkarken yeni şehit haberleriyle 8 eve daha acı düştü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ