logo

SİMAV PEŞPEŞE ÜÇ DEPREMLE SALLANDI

SİMAV PEŞPEŞE ÜÇ DEPREMLE SALLANDI

Dört dakika arayla büyüklüğü 4.1 iki ayrı ve 3.2’lik  depremle sallanan Kütahya’nın Simav ilçesinde Söğüt köyünde 4.1 büyüklüğünde üçüncü deprem yaşandı.

Güne deprem_simavdepremlerle başlayan Kütahya’nın Simav ilçesi 4.1 iki ve 3.2 büyüklüğünde ard arda yaşanan üç depremle sarsıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi verilerine göre herhangi bir can ve mal kaybına yol açmayan depremin ilki saat 09.25’te yerin 5 kilometre derinliğinde ilçe merkezine 23 kilometre mesafedeki Şenköy’de meydana geldi. 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında paniğe kapılan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. 4 dakika sonra bu defa ilçe merkezine 26 kilometre mesafedeki İnlice Köyü’nde ikinci bir sarsıntı yaşandı.

Yerin 4,5 kilometre derinliğinde meydana gelen 3.2’lik depremde yine sokağa fırlayan vatandaşlar bir süre ev ve işyerlerine giremedi. Saat 10.11’de Söğüt köyü merkezli bir deprem daha oldu. Bu depremin de büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü. Son depremle birlikte paniğe kapılarak sokağa fırlayan vatandaşlar bir süreliğine ev ve işyerlerine dönemedi.

Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi verilerine göre Kütahya’nın Simav ilçesi Şenköy, Söğüt, İnlice köylerinde Saat 09,25 ile 11,12 arasında kaydedilen çeşitli büyüklükte 12 deprem meydana geldi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ