logo

Şimdiki Zamanın İçinde, Yaşamı Yeniden Keşfetmek

Şimdiki Zamanın İçinde, Yaşamı Yeniden Keşfetmek

Türkiye’de ilk eğitmenlerden olan Selmin Erk’in Şimdiki Zamanın İçinde adlı kitabında kökenleri çok eski Doğu öğretilerine dayanan mindfullnes ile anın farkındalığı yaşanıyor.

Şimdiki Zamanın İçinde, mindfulness tekniklerini yaşamın içinde farklı açılardan yeniden gözden geçirirken aslında farkındalığın da fark edilmesi gereken bir durum olduğunu hemen her bölümde ele alıyor.

Mindfulness in Schools Organizasyonu’nun Türkiye eğitimcisi, aynı zamanda Türkiye’de ilk mindfulness eğitmenlerinden olan Selmin Erk’in Şimdiki Zamanın İçinde adlı kitabında kökenleri çok eski Doğu öğretilerine dayanan mindfullnes ile anın farkındalığını yaşamaya ve onu daha verimli hale getirmeye dair her şeyi keşfedeceksiniz. Harvard, UCLA ve Oxford gibi üniversitelerin dersleri arasına giren ve dünya çapında büyük ilgi gören mindfulness programı, günümüzde eğitim, iş hayatı, spor, psikoloji ve tıp alanlarında yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Anın İçinde, Farkında ve Bilinçli Kalabilmek…

Yaşamdaki her anın değerli olduğunu, doğru odaklanma sayesinde o anları daha verimli kullanabilmeyi anlatan Şimdiki Zamanın İçinde, sonuçları bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış ve kolaylıkla herkesin uygulayabileceği pratikleri içeriyor. “Farkındalık zihni, anda kalmaya eğitmek, dikkat ve konsantrasyonu geliştirmek, duygusal denge, dayanıklılık, esneklik kazanabilmek, farklı seçenekleri ve bakış açılarını görebilmek, dikkati kaygıdan çekip yapıcı çözümlere yöneltebilmek ve yaşamdan daha çok keyif alabilmek adına yargısız bir şekilde şimdiki âna odaklanabilmektir.” fikrinin sadece teoride değil, yaşama uygulanabilir pratiklerini de okurlarıyla paylaşıyor.

Şimdiki Zamanın İçinde, mindfulness tekniklerini yaşamın içinde farklı açılardan yeniden gözden geçirirken aslında farkındalığın da fark edilmesi gereken bir durum olduğunu hemen her bölümde ele alıyor. “Farkındalık, evrensel bir insan becerisidir ve bilinçliliğe dayanır. Farkındalıkla kendinize ve çevrenize bakmak, sizin için önemli olan bir yeni konuyu öğrendiğiniz zamanlardaki duruma benzer. O sırada iç konuşmanız askıya alınır, meraklı bir zihinle yaşadıklarınıza tüm dikkatinizi verirsiniz. Yeni ve önem verdiğiniz bilgileri büyük bir zihin açıklığıyla alırsınız.”

1987 yılında Transandantal Meditasyonla keşfettiği stres yönetimi tekniklerini 28 yıl boyunca uygulayan ve deneyimleten Selmin Erk, 2010 yılında ayrıldığı öğretmenliğin ardından2011 ve 2013 yıllarında Harvard Tıp Fakültesinden Mindfulness Teknikleri ve terapi eğitimleri aldı. 2015 yılında Massachusetts Üniversitesi, Tıp Fakültesi, (MBSR) Mindfulness Tools eğitimini de alarak kendi danışmanlık merkezinde aktif olarak danışanlarıyla çalışmaya başladı. Derin dinlenme ve mindfulness – farkındalık teknikleri konusunda eğitim vermeye başladı. 2014 yılında yayımlanan ve Dr. Şahika Erer ile birlikte yazdığı Olumlu Düşünce El Kitabı’nın ardından, deneyimlerini ve mindfulness pratiklerini paylaştığı Şimdiki Zamanın İçinde, 2010 yılından bugüne verdiği eğitimlerin ders notlarından Didem Gürzap tarafından kitap haline getirilmiştir. 2016 yılında yayımlanan eser, Yazardan Direkt Yayınevi’nden güncellenmiş haliyle yeniden okurla buluşuyor ve anı, kendini yeniden keşfetmek isteyen okurlara farklı bir yaşam deneyimi sunuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ