logo

13 Ocak 2013

SİMETRİ HERŞEYDİR

Tıp alanının gelişiminin önüne geçmek imkansız gibi bir şey denilebilir çünkü her geçen gün bilim insanları en zor hastalıkların bile tedavilerinin bulmaya başlamışlardır. Bu yöntemlerden bazıları olumlu sonuçlanırken bazıları aksine olumsuz sonuçlanmaktadır. Kepçe kulak estetiği operasyonları basitliği nedeniyle olumlu sonuç veren yöntemlerden biridir. Tabi ki başarılı bir operasyon geçirmek istiyorsanız kendinizi daha usta cerrahlara emanet etmeniz gerekmektedir. Çocuklarda da yetişkinlerde olduğu gibi iple kulak estetiği operasyonu kolayca uygulanabilir. Hiçbir kesme ya da kanama olmadan yapılabilen bu operasyon, çocuklarda 15-30 dakika arası sürebilir. Çocuklarda da lokal anestezi uygulanarak yapılan bu operasyon oldukça rahat bir operasyondur. Çocuklar da hastane de kalmalarına gerek kalmadan ertesi günü ayağa kalkıp günlük yaşantılarına dönebilirler. En fazla beş gün sonra ise sosyal yaşamlarına devam edebilirler.

Yüz germe operasyonu ise kaş kaldırma, şakak gerdirme, elmacık gerdirme ve göz kapağı estetiği olarak çeşitlenir. Kişi istek, arzu ve ihtiyacına göre bu operasyonlar arasından seçim yapabilir. Tüm yüzünü gerdirecek diye bir gereklilik söz konusu değildir. Ameliyattan sonra ki iyileşme süreci aşama aşamadır. İlk aşamada ortalama 5-7 gün içinde dikişler alınır. Sonraki bir haftada hastanın şişlikleri iner ve morlukları yavaş yavaş geçer.  Tam olarak iyileşme ve yüzün eski halini alması 2-3 haftayı bulabilir. Kişi eğer ameliyatla yüz gerdirmişse zaten belirsiz olan ameliyat izleri 1 yılsonunda tamamen ten rengiyle uyuşur ve hastanın ten renginden ayırt edilemez. Hasta 10-15 yaş genç haliyle günlük yaşamına devam eder. Yüz gerdirme fiyatları yaklaşık olarak 6000 TL değerindedir. Ancak operasyonun bölgesel, kısmi olması durumunda fiyat büyük ölçüde düşer.

Çağımızda erkeklerde görülen en temel estetik sorunlarından biri olan Jinekomasti erkek memesinin normalden fazla büyümesidir. Meme dokusundaki büyüme ender olarak puberte öncesinde olmakla bereber en sık puberte sonrası oluşmaktadır. Meme büyümesiyle başvuran hastalarda muayene ve gerek duyulursa radyolojik inceleme uygulanır. Jinekomastinin nedenleri farklıdır. Hormon dengesizlikleri en sık karşılaşılan sebeptir. Jinekomasti ameliyatı hemen her seferinde başarıya ulaşmakta ve bireyin sosyal yaşantısında mutlu olabilmesi sağlanmaktadır. Ameliyatın gerçekleştirilmesi için farklı teknikler bulunmakta ve kullanılacak teknikler hasta ve doktorun ortak planlaması sonucunda belirlenmektedir. Bu noktada öncelikle hastaya lokal ya da genel anestezi tekniklerinden hangisinin uygulanacağı belirlenmektedir.  Bu açıdan hangi yöntem tercih edilirse edilsin hasta operasyon sırasında herhangi bir acı hissetmemekte ve ameliyat 1,5-2 saat içerisinde tamamlanmaktadır. Ameliyat edilmiş dokuların gerektiği gibi korunması ve sterilizasyonun sağlanması açısından hasta birkaç gün hastanede tutulabilmektedir. İyileşme kısa bir sürede başlamakta ve hasta yaşamına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ