logo

Sıradan vatandaşın derin kulak kâbusu

Sıradan vatandaşın derin kulak kâbusu

Cihan Dündar; iki akrabası bir ‘sahte para’ operasyonunda adı geçince, otomobilinde, yazıcı cihazında, mahallenin aydınlatma direğinde kendisini izleyen ve kaydeden cihazlar buldu.

Sıradan bir vatandaş olan Cihan Dündar’ın hayatı, iki akrabası bir ‘sahte para’ operasyonunda şüpheli olarak yer alınca kâbusa döndü.

Dündar, o günden sonra otomobilinde, yazıcı cihazında, mahallenin aydınlatma direğinde kendisini izleyen ve kaydeden cihazlar buldu.

BAĞCILAR’da bilgisayar parçası satışı yapan Cihan Dündar’ın amcası İsmet Dündar ile yeğeni Yılmaz Dündar’ın isimleri, sahte para basılması olayında geçti. Polis, Dündar ailesinin ev ve işyerlerinde suç unsuruna rastlamasa da, Cihan Dündar’ın hayatı kâbusa döndü. Dündar’ı ‘derin kulak paranoyasına’ sokan olaylar şöyle: 10 Nisan 2012’de bir elektronik mağazasının internet sitesinde, istediği 1200 TL’lik yazıcı için kendisine 389 TL fiyat verildi. Dündar, iki adet yazıcıyı ertesi gün bir arkadaşıyla birlikte aldı. Ancak kendisine özel yapılan indirimden şüphelenip yazıcının içini açtığında, bir mikrofon ile yer tespitine yarayan cihaz buldu. Arkadaşının yazıcısında da aynı aletler vardı.

Direkten eve ‘röntgen’

Bunun üzerine, ruhsatı annesi Rahime Dündar’a ait otomobili arayan Dündar, iç aydınlatma tesisatında dinleme cihazı buldu. Cihaz bir simkart vasıtasıyla otomobilde konuşulanları anında dinleyen kişiye iletiyordu. Ancak kâbus daha yeni başlamıştı. Evinin yakınındaki bir aydınlatma direğinden şüphelenen Dündar, direğe takılı kutuyu açtığında, evini gözetleyen minik bir kameranın kayıtta olduğunu fark etti. Kamera çektiği görüntüleri hafıza kartına kaydediyordu. Cihan Dündar, direk ve yazıcıdaki kayıt cihazlarını söktü ancak otomobildekini tesisattan ayıramadı. Önceki gün avukatı Murat Yıldırım’la suç duyurusunda bulunmak için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen Dündar, otomobilini de beraberinde getirdi.

‘Amaç delil üretmek’

Dündar, otomobilini götürdüğü servis, yazıcıyı satın aldığı şirket ve İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerin “Özel hayatın gizliliğini ihlal, görevi kötüye kullanma, yasal olmayan yollarla dinleme, kişisel verilerin hukuka aykırı kayıt edilmesi” suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Cihan Dündar, “Polisler yaptıkları soruşturmada suç delili elde edemedi. Bundan sonra bize kafayı taktılar. Delil elde etmek için yasal olmayan her yola başvuruyorlar” iddiasında bulundu.

YAZICININ fiyatının düşüklüğünden şüphelenip içindeki dinleme cihazını bulan Cihan Dündar, arabasının aydınlatma panelinde de bir kayıt aygıtı buldu. Hayatı kâbusa dönen Dündar, mahalledeki direkteki kutudan evinin de kayda alındığını fark etti. (Hürriyet)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ